Uzun yıllar Verem Savaş Dispanseri, bir süredir de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın neden yıkılamadığı merak konusu. Valilik ve adliye binalarının da kent merkezinden alınarak şehir dışına taşınması beklenirken, yakında Ağız ve Diş Sağlığından boşalacak olan eski binanın, başka bir birime tahsis edileceğine dair haberler tepkiyle karşılanıyor.  

Özellikle yaz aylarında neredeyse tıkanma noktasına gelen kent merkezinin nefes alması beklenirken, tekrar kentin önünün tıkanması kamuoyunca tepkilere yol açıyor. 

BAŞKAN ERGÜL; SİNOP NEFES ALMALI
Konuyla ilgili Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'in sorularını yanıtlayan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de, Valilik ve adliye binalarının taşınması ve eski dispanser binasının yıkılmasının Sinop'u rahatlatacağını söyledi. 
Ergül; "Daha önceki valilerimiz zamanında, Sinop Belediyesi olarak hem vilayet hem de adliyenin şehir dışına, ağız diş merkezinin de başka bir alana taşınmasını düşündük. Hastane tarafından hazineye ait 150 dönümlük bir yer bulduk. Bizde belediye olarak bu yeri de vilayet yeri olarak imar planına işledik. Vilayet ve adliyenin projelerinin şu anki durumunu bilemiyorum. Ancak o dönemde 'bu alanı Sinoplu’ya ve Sinop Belediyesine bırakırsınız ve orası güzel bir meydan olur' diye konuşmuştuk. Sinop'un rahat nefes alabilmesi için biz de o bölgenin Sinop'a kazandırılmasını istiyoruz" dedi. 

ESKİ BAŞKANDA "SİNOP'UN KADERİYLE OYNAMAYIN" DEMİŞTİ
Bu arada, eski Belediye Başkanlarından Zeki Yılmazer’de eski dispanser binasıyla ilgili başkanlığı döneminde sert açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Yılmazer 2008 yılında ki açıklamasında; "Bırakın Sinop'u Sinoplular idare etsin. Herkes her aklına geldiği gibi, ufak tefek hesapların peşinde koşmasın. Sinop'un kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Net söylüyorum. Gücüm neye yetiyorsa onu yaparım. Gerekirse oraya çıkarak eylem yapacağım. Bu konuda herkesten destek bekliyorum" demişti. 

Aradan yıllar geçmesine rağmen, herhangi bir adım atılmak şöyle dursun, gündeme yeni binasına taşınacak olan Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yerine başka bir birimin konuşlandırılacağı haberi düştü. Vatandaşlar konuyla ilgili yetkililerin harekete geçerek, Sinop'un rahat bir nefes alması için adım atmalarını bekliyor.