Kent merkezine 8 km uzaklıkta bulunan ve Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu başta olmak üzere, bazı fakülte binaları ile bazı kurumlara ulaşımı sağlayan yolun bozukluğu adeta 'illallah' dedirtmişti. 

Yıllardır çözüm bulunamayan yolun durumu, dolmuş ve tüm araç sürücülerinin girmek istemediği bir güzergah haline gelmişti. Yoldaki bozukluk, yağmur yağdığında bir kat daha artıyor. Güzergah suyla dolu çukurlar ve çamur deryası haline geliyordu Sinop'a yakışman bu yol Sinop Belediyesi bünyesindeki sathi kaplama makinesi ile yapılarak yeni yüzüne kavuştu.

Sathi kaplama çalışması alanında incelemede bulunan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Belediyesi bünyesine katılan sathi kaplama makinesi ile Sinop Belediyesi sınırlarına katılan veya yıllarca yapılamayarak kangren olmuş konuları çözmek üzere isabetli bir karar alarak böyle bir makineyi belediyemiz bünyesine kattıklarını söyledi.

SICAK ASFALT GİBİ OLACAK
Ergül yapılan sathi asfalt kaplamasının iki kattan oluştuğunu belirterek yol çalışması bittiğinde adeta sıcak asfalttan bir farkı kalmayacağını, sadece maliyet olarak sıcak asfalttan daha uygun olduğunu belirtti.

Sinop’ta bundan böyle tozu toprağı olan bu gibi yolların artık tarih olacağını söyleyen Başkan Ergül; "Bu güzergâhta bulunan yolun yoğun olarak işlemesi nedeni ile önceliğimizi bu yolun yapılmasına verdik. Bundan sonra Bostancılı, Korucuk, Osmaniye ve Ordu köyündeki çalışmalarımıza başlayacağız. Muhtarımızın da desteği ve gayreti ile buradaki yolun yapılmasına öncelik tanıdık. Buralar artık şehir oldu, toz toprak içinde buradan geçmek uygun değildi" dedi.

Sinop’u bayrama hazırlamak ve doğalgaz çalışmalarının tahribatını en aza indirmek için gece saat 4’e kadar çalışmaların sürdürdüğünü belirten Ergül sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir yandan doğalgaz çalışmaları devam ederken bir yandan da çalışmaların bittiği yerlerde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Dolardaki artıştan dolayı maliyet o kadar çok olmaya başladı ki eskiden bir tanker zifti 30-35 bin TL’ye alıyorduk. Döviz kurunun yükselmesi ile bu fiyat 50 bin TL’yi buluyor. Hatta biz 2 tanker parası yatırmıştık, bize yazı geldi bunun üzerine 18 bin TL civarında para ilave etmemiz gerekiyor. Biz bunlarında hesabını yaptığımız için bu durumdan çok fazla etkilenmiyoruz. Doğalgazın geçtiği yerleri ana arterlerin çalışmalarını tamamladık. Aşıklar Caddesi ile eski hastane güzergâhındaki yan yollarında bir bölümünü tamamladık diğer bölümünü de bayramdan sonra tamamlayacağız. Bununda neden, doğalgaz çalışmalarının ev bağlantıları yapılamadığı için bize yer teslimini yapamadılar. Doğalgaz çalışması yapılmayan yerlerde asfalt çalışması yaptığımızda yarın tekrar o asfaltı kazmak durumunda kalacağız, tabi bu da ek bir maliyet demek. Bu hepimizin parası bu parayı hesaplı harcamak mecburiyetindeyiz.  İnşallah doğalgaz çalışmaları bittiğinde bizde asfalt çalışmalarımıza devam ederiz. İmkanlarımız yerinde asfalt plentimizde var, eğitimli arkadaşlarımızda var. Sinop olarak bir problemimiz yok” 

ASFALT ÇALIŞMALARININ MALİYETİ 10 MİLYON TL
Sinop’ta yapılan asfaltlama çalışmalarının yaklaşık maliyetinin 10 milyon TL olduğunu söyleyen Ergül; "9 senedir biz düzenli olarak tasarruf yapıyoruz. Gereksiz yere para harcamıyoruz. Gelirimiz giderimiz belli.  En büyük tasarruf paradır, hoyratça harcamıyorsanız tasarruf ediyor ve gelirlerinizi takip ediyorsanız denk bütçeyi sağlayabiliyorsunuz. Diğer belediyeleri bilmem ama, böyle denk bütçe yapmak kolay değildir. Türkiye’de denk bütçe yapabilen ender belediyelerden biriyiz. Doğalgaz işi olmasaydı çekek yeri projemiz bu yaz bitmiş olacaktı. Doğalgaz işi olunca ağırlığımızı doğalgaz işine verdik. Çünkü insanların daha çok rahatsız olduğu konu doğalgaz çalışmalarının vermiş olduğu tahribat. Çekek yerinde rıhtımdan çalışmalarımıza başladık. Onun önünde küçük bir yürüyüş yolumuz olacak. Onun arkasında tüm çekek yerini kapsayacak şekilde bir yürüyüş yolumuz olacak. Yani bu kış döneminde çekek yerini ana hatları ile şekillendireceğiz. Neresi yürüyüş yeri, neresi çocuk bahçesi, neresi havuz” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber