Sinop'ta denize nazır modern yurt binası bu gün kapılarını yeni misafirlerine ilk kez açtı. Bin 372 kişilik öğrenci kapasitesine sahip yeni Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalacak öğrenciler komplekse giriş yaptı. Yeni yurt binasıyla Sinop’ta öğrencilerin barınma ihtiyacı da büyük oranda çözülmüş oldu.

KENDİ ÖZ SERMAYEMİZ İLE YAPTIK
Yurt binasının tamamlayarak KYK'ya teslim eden İş Adamı Fatih Kara, kompleksin hayırlı olmasını diledi. Kara: "Sinop’un yıllardır kanayan bir yarası olan öğrenci yurdu sorununa çözüm bulmak için başlattığımız 1.372 öğrenci kapasiteli yurt binasını hamdolsun ki bitirdik ve bugün itibari ile hizmete girdi. Devletimizin kasasından yardım almadan tamamen kendi öz sermayemizle Sinop'a böyle bir eser kazandırmanın gururunu yaşatan Allah'ıma şükürler olsun. Sinop'umuza ve ülkemize hayırlara vesile olsun" dedi. 

50 BİN METREKARE KAPALI ALAN
Sinop’ta öğrencilerin artan barınma talebini karşılamak amacıyla Sinop Şehir Stadyumunun yanında 50 bin metrekarelik kapalı alanda yer alan, 5 bin metrekarelik oturma alanına sahip olan ve bin 372 kişilik kapasitesi bulunan yeni ve modern KYK yurdu, denize nazır binasıyla öğrencilere birçok sosyal ve kültürel imkanı da sağlayacak.

5 YILDIZLI OTEL GİBİ
Yaklaşık 52 milyon TL'ye mal olan ve 5 yıldızlı otel konseptinde hazırlanan komplekste: market, 2 bin kişilik toplantı ve yemek salonu, revir, kantin, kuaför ve ayakkabı tamircisine kadar bir çok sosyal alan yer alıyor.