THK Genel Başkanı Vacit Öktem; "Sinop’ta ki eğitim kampımızı daha da canlandıracağız. Burada planör ve yelken kanat gibi eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Karadeniz'de ki gençlerimiz diğer uzak illere gitmeden Sinop'a eğitimlerini alabilecek" dedi. 

Türk Kava Kurumu (THK) Bölge toplantısı, THK Genel Başkanı Vacit Öktem başkanlığında Sinop'ta yapıldı. 

Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi'ni ziyaretle başlayan Öktem'in programı öğle saatlerinde gerçekleştirilen bölge toplantısıyla etti. Kurum merkezinde gerçekleştirilen THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Sinop, Durağan, Ayancık, Boyabat, Kastamonu, Azdavay ve Tosya şubelerinin başkan ve saymanları katıldı.

Karadenizli gençler uzağa gitmeyecek Sinop'ta eğitilecek

Toplantının basına açık kısmında konuşan Genel Başkan Vacit Öktem, toplantının asıl amacının THK Genel Başkanlığı ile THK şubeleri arasındaki koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi olduğunu söyledi. THK Genel başkanlığınca yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Öktem, "Bölge toplantıları için bugün Sinop’tayız. Bölge toplantısından önce valimizi ve belediye başkanımızı ziyaret ettik. Maalesef Türk Hava Kurumunu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor halkımız. Evet, biz deri topluyoruz ama bu toplanan deriler karşılığında Türkiye’nin dört ayrı noktasında bulunan eğitim kamplarımız var. Bunlardan birisi de Sinop’ta. Buradaki eğitim kampımızı daha da canlandıracağız. Burada planör ve yelken kanat gibi eğitimleri vermeye devam edeceğiz.

Karadeniz'de ki gençlerimizin eğitimler için bulundukları yerlerdeki şubelere başvurmaları yeterli. Bizim İnönü'de, Selçuk'ta Erzincan'da kamplarımız var. Oralara gitmelerine gerek yok. Biz Sinop'ta ki eğitim merkezimizde kapasitemiz ve imkanlarımız ölçüsünde istedikleri dalda havacılık eğitimi vereceğiz. Bunu da sizin vasıtanızla duyurmuş olayım" dedi. 

THK'nin diğer hizmetleri hakkında da bilgi veren Öktem; "Ayrıca belki halkımızın bilmediği THK’nın başka bir hizmeti daha var. 112 ambulanslarının alt yapısı Türk Hava Kurumu tarafından temin ediliyor. Hastalarımız ilk fırsatta alınıp tam teşekküllü hastaneleri sevk ediliyor. Bu konuda 17 helikopterimizle halkımızın hizmetine devam ediyoruz. Üniversitemiz var, 3 bin öğrenci yetiştiriyoruz. Bu hususun yanı sıra bir Uçuş Akademimiz var, Türkiye’deki pilot eğitiminin yüzde 45’ini THK sağlıyor. En son yaptığımız anlaşma gereği Türk Hava Yolları’na yüz tane pilot yetiştireceğiz. Bu hizmetlerimizin devam etmesi ve daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması lazım. Biz o derileri topluyoruz ama karşılığında da halkımıza havacılıkla ilgili bu tür sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda daha ileriye gitme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

THK Sinop Şubesi Başkanı Nuri Şişman'da, "THK Genel merkezimiz her türlü imkanı sağlıyor. Yerelde gerekli destek sağlanırsa Sinop uçmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda şubelerden gelen talepler ve istekler konusu ele alındı. Ayrıca bölgede hayata geçirilmesi planlanan projeler ve havacılık faaliyetleri konusunda da bilgilendirmede bulunuldu. 

Yapılan toplantı ardından THK Genel Başkanı Vacit Öktem ve THK yetkilileri Sinop'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Öktem Sinop'tan Samsun'a geçti.


Editör: Vitrin Haber