Sinop'ta süren FETÖ/PDY operasyonları kapsamında savcılık, örgüte ait yurtlarda yurt yöneticisi ve bazı öğretmenlerin, öğrencilerin adına çıkartılan hatları kendileri kullanarak, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" üzerinden görüşme yaptıklarını belirledi.

Sinop merkezli olarak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik  yapılan operasyonunda "ByLock" kullandıkları ileri sürülen 8 zanlının, adli kontrol şartıyla serbest kalması ardından, ilginç bir detay ortaya çıktı. 

ÖĞRENCİLER ADINA HAT ÇIKARTTIRIP BYLOCK KULLANMIŞLAR
Operasyon kapsamında; örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanan şüphelilerin bir kısmının FETÖ'nün Sinop il ve ilçelerinde ki yurtlarında kalan öğrenciler oldukları, yurt yönetici ve öğretmenleri tarafından kendi adlarına hat çıkartmaları istendiği, söz konusu hatların bu yönetici ve öğretmenler tarafından kullanıldığı belirlendi. 

BAZI ÖĞRENCİLER ÖRGÜTÜ İFŞA ETTİ
Bir kısım şüphelinin ise yine FETÖ'nün yurtlarında kalan öğrenciler olup, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıklarını ikrar etmeleri ardından, örgütü ifşa eden bilgiler bilgiler vermeleri nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öğrencilerin örgütle ilgili bazı isim ve bilgiler verdikleri kaydedildi. 

Konuyla ilgili bilgi vermeyen ve "ByLock" kullandıkları belirlenen diğer şahıslarında tutuklandığı öğrenildi. 
Editör: Vitrin Haber