Sinop'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Eski Terminal mevkisinde bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayrakları ve sloganlarla yürümeye başladı. Bu sırada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.

Yürüyüşe katılan Sinop halkı Sakarya Caddesini takiben Valilik meydanına gelerek burada toplandı. Sinop Off-Road Kulübü ile Motor Sporları Kulübü üyelerinin de destek verdiği yürüyüş sonrasında Valilik meydanında toplanan Sinoplular saygı duruşunda bulundu istiklal marşımızı okudu. Ardından 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Etkinlikte ayrıca sahneye getirilen 15 Temmuz anı defterine ilkyazı Vali Hasan İpek tarafından yazılarak imzalandı. Ardından anı defteri isteyen vatandaşların imzalayabilmeleri için Valilik girişinde oluşturulan bölüme alındı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği demokrasi ve milli birlik gününde gece saatlerinde camilerden salalar okundu.

Büyük Cami İmam Hatibi Abdullah Güney tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden demokrasi günü etkinliklerinde meydanda demokrasi nöbeti tutan kalabalık İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan duaya hep birlikte amin dedi.

Ardından meydanı dolduran Sinoplulara hitap eden Vali Hasan İpek, demokrasi gününde Sinop olarak hep birlikte nöbet olduklarını söyledi. İpek; “Öncelikle Sinop Valisi olarak Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şükranlarını, teşekkürlerini ve selamlarını iletmek istiyorum. Ülkemiz 15 Temmuz 2016’da milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine, menfur bir FETÖ terör örgütünün darbe kalkışmasına maruz kalmıştır. 15 Temmuz gecesinde milletimiz tüm renklerini, tüm farklılıklarını geride bırakarak, elde bayrak, dilde tekbir ile vatanını, milletini, inancını savunmak üzere tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ilkeleri etrafında birleşmiş ve halkının gücü üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstermiş, tarihin en büyük demokrasi destanını yazmıştır” dedi. Vali İpek’in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelinden yapılan ortak canlı yayın ile vatandaşlara hitap etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sinop Alaaddin Camisi ve Kefevi Camisinde vatandaşlar hep birlikte sabah namazını kıldı. Namaz sonrasında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara çorba ikram edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca dün, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Bahçesinde Basketbol Sokak Turnuvası gerçekleştirildi. 

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Sinop Valisi Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Kol, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 






 
Editör: Vitrin Haber