Sinop'ta mantar toplamak isterken kaybolan ve ardından telefonla yetkililerden yardım isteyen çift için arama çalışması başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre: ikamet ettikleri Boyabat ilçesinden gelerek Akliman mevkisinde mantar toplamak için ormanlık alana girdikleri belirtilen ve her ikisi 69 yaşında olan Fevzi Başar ile eşi Ayten Başar, bir süre sonra yolu bulamayarak ormanda kayboldu. Havanın kararmaya başlaması ve yağmurun başlaması üzerine saat 18:00 sıralarında 155'i arayarak polisten yardım isteyen kayıp çifti bulmak için bölgeye giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarma ekipleri arama çalışması başlattı. Kayıp vatandaşların bulunması için Sinop'taki Off-Road Kulübü üyeleri de seferber olurken, jandarma arama kurtarma köpeği "Halka"' da arama çaışmalarına katıldı.

Cep telefonuyla sürekli irtibat kurulan çiftin bulundukları yerin tespit edilmesi için ormanlık alanda karış karış arama yapan ekipler, bir süre sonra çifte ait olan otomobile ulaştı.

KAYIP ÇİFT GECE YARISI BULUNDU
Yaklaşık 7 saat süren aramalar sonucu mantar toplarken kaybolan Fevzi ve Ayten Başar çiftine gece yarısı 00.40 sıralarında, bölgeyi iyi tanıyan Off-Road sporcuları tarafından otomobili bıraktıkları noktaya yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta ulaşıldı. Çifti sağlık kontrollerinin ardından Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi. Çiftin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.