Sinop'taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.  Liman içi İskele mevkisi sahilinde gerçekleştirilen kutlamalar; Serbest stil yüzme ve halat çekme yarışlarıyla başladı. Kutlamaların finali ise yağlı direkten bayrak alma yarışı ile yapıldı. Yarışmacıların yaklaşık bir saat süreyle direkten bayrağı almak için mücadele ettiği programda, ilginç görüntüler yaşandı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda halat çekme ve yağlı direkten bayrak alma mücadelelerinde dereceye girenlere koç, yüzme yarışmasında dereceye girenlere ise altın hediye edildi. Dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında direkteki bayrağı almayı başaran Önder Akkaya, günün şampiyonu olurken, Akkay direkten aldığı bayrağı Vali Yardımcısı İzzet Ercan’a teslim etti. 

Ercan, tebrik ettiği Önder Akkaya’ya yarışmanın ödülü olan koçu teslim etti. 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İzzet Ercan, Sinop belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Liman Başkanı Kazım Alpay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber