Cuma namazı sonrasında Alaaddin Camisinde, Memur Sen Sinop İl Temsilciliği öncülüğünde, bazı STK'ların da desteği ile Halep’te şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı Sinopluların ilgisi büyük oldu. 
Alaaddin Camisi İmam Hatibi Abdullah Ergin tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrası Halep’te şehit düşenler ve Halep halkı için dua edildi.

Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Hasan Tüyüboz, Halep’in açlıktan kurtulmasının insanlığı utançtan kurtaracağını belirterek, Halep’in sesine kulak verilmesi, yardımına koşulması gerektiğini söyledi. Tüyüboz, "Bu gün 81 ilimizde Memur-Sen öncülüğünde ve diğer STK'larımızın desteği ile gıyabi cenaze namazı kılıyoruz. Dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğuna biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini, adil bir dünyanın vicdanları harekete geçirdiğimiz zaman mümkün olduğunu inanıyoruz. Yani tüm dünya üzerindeki Rachelleri, MalcomX’leri, Gandileri harekete geçirerek Halep’e bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız" dedi.

Hasan Tüyüboz ayrıca, Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı uluslararası düzeyde 'insanlık diplomasisi' başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Sinop Memur-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazına; Sinop İHH, Sinop İmam Hatipliler Derneği (SİMDER), İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Ensar Vakfı, TÜGVA Sinop Şubesi, MÜSİAD Sinop, Kızılay Sinop Şubesi ve ÜNİAK Sinop destek verdi.

 
Editör: Vitrin Haber