Sinop'ta Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler yaşadıklarını anlattı.

Halk Eğitim Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Vali Hasan İpek, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 

Türk milletinin, ülkesi, bayrağı ve özgürlüğü için tarih boyunca büyük mücadele örnekleri ortaya koyduğunu ifade eden İpek, "15 Temmuz'da da bu idealler için şehitler verdik, gazilerimiz oldu." dedi.

İnsanların vatanı için seve seve şehit olduklarını vurgulayan İpek, "Bizim gibi yöneticiler de bu şehitlerin hakkını vermeli ve bu insanların ne için şehit olduklarını topluma anlatmalılar. Çanakkale'de onlarca şehit verdikten sonra o uğuruna şehit verilen idealleri gericilik olarak, kötü olarak millete anlatırsak işte o zaman bu şehitlere ihanet etmiş oluruz. Ama biz bütün şehitlerimizi unutmayacağız ve kahramanlıklarını her zaman topluma anlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise tankların önüne yatan, silahlı darbecilere karşı yüreğini ortaya koyan bir milletin parçası olmaktan gurur duyduğunu kaydetti. 

Milletin kendisine kurulmuş en büyük ihaneti yine kendi mücadelesiyle bertaraf ettiğine dikkati çeken Maviş, "Onun için bizler bu milletin ne kadar hizmetkarı olsak yetmez. Biz hayatlarımızı millete borçluyuz. O anlamda gecemizi gündüzümüze katarak çalışsak dahi borcumuzu ödeyemeyiz. Bütün şehit ve gazilerimizin önünde bir kez daha minnet ve saygıyla eğiliyorum." dedi. 

İstanbul'da darbecilere karşı direnirken yaralanarak gazi olan Fatih Kolcu, darbe girişimini evinde oturduğu sırada televizyonlardan öğrendiğini dile getirdi. 

Yaşananları gördüğünde gözlerine inanamadığını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Olayı duyar duymaz arkadaşlarımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın Kısıklı'daki evine gitmek üzere yola çıktık. Yolda çok sayıda insan vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın evinde olmadığını öğrenince köprüye yöneldik. Köprü girişinde tanklar önümüze çıktı. Darbeciler havaya ateş etti. Ama bizim hiçbir şeyden korkacak durumumuz yoktu. İlerlemeye devam ettik. Tehlikeli bölgeye kadar geldik ancak bir arkadaşımız vurularak yaralandı. Ondan sonra da biz hep beraber darbecilerin üzerilerine doğru koşmaya başladık. Ben de o sırada vurularak yaralandım. Benim veya başka bir arkadaşımın vurulması önemli değildi. Allah'ın yardımıyla o gece zafer bizim oldu." 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilerin açtıkları ateş sonucu vurularak yaralanan Emin Oğuz Ayanoğlu da yaşananların unutulmaması gerektiğini kaydetti. 



 
Editör: Vitrin Haber