Sinop'ta çeşitli şubelerde görevli polislerin ve jandarmanın katılımıyla "huzur" operasyonu başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlğı'na bağlı ekipler Türkiye genelinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında, kentte suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla "huzur" operasyonu başlattı.

Terör, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kaçakçıklık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Trafik Denetleme şubelerine bağlı çok sayıda personel ile jandarmanın katılımıyla yapılan operasyon çerçevesinde, Sinop-Samsun karayolunun yanı sıra kent merkezi ve ilçelerde kontrol noktaları oluşturuldu. 

İL GENELİNDE 296 KİŞİ GÖREV ALDI
Ekipler, kontrol noktalarına gelen araçlarda arama yaptı ve şüpheli kişilerin kimliklerini kontrol etti. Uygulamaya il merkezi ve ilçelerde 190 polis ve 106 jandarma olmak üzere toplam 296 güvenlik görevlisi katıldı.  Polis ve jandarma bölgesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında kontrol noktalarında araçlarda arama yapan ekipler, şüpheli kişilerin GBT sorgusunu yaptı.

OPERASYONA BİZZAT KATILDILAR
Sinop Valisi Hasan İpek, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağderiven'de uygulama noktalarına giderek operasyonu yerinde takip etti.  Vali Hasan İpek, telsizle anons yaparak uygulamaya katılan tüm emniyet güçlerine başarılar diledi. Uygulama sırasında vatandaslarla sohbet eden Vali İpek, İl Emnilet Müdürü Dağdeviren ve Garnizon Komutanı Albay Serten vatandaşlara çikolata ikramı yaparken, çocuklara da balon hediye etti.

Huzur Operasyonu; sabit yol uygulaması ve umuma açık yer uygulaması şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirdi. 

81 İLDE 80 BİNİN ÜZERİNDE GÖREVLİ KATILDI
Uygulama; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 ilde koordineli olarak yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler ve Sahil Güvenlik Komutanı V. Bülent Olcay'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinden canlı bağlantılarla takip ettiği uygulamalara Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinden toplam; 13 bin 966 ekip, 17 hava aracı, 71 deniz aracı, 417 dedektör köpeği, 80 bin 088 görevli katıldı.