Sinop'ta, Kurban Bayramı öncesi tüm konaklama tesisleri doldu.

Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkati çeken, Karadeniz'in önemli turizm merkezilerinden Sinop'ta, yaklaşan bayram öncesi konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, kente bayram tatili süresince yoğun ziyaretçi akını beklediklerini söyledi. 

Tesislerin tamamen dolduğuna işaret eden Tosun, "Bir de günübirlik gelecek misafirlerimiz olacak. 40 bin insanın yaşadığı kent merkezinde, nüfusun, bayramda 300 bine çıkmasını bekliyoruz." dedi. 

Sinop'un artık tam anlamıyla bir turizm kenti olduğunu dile getiren Tosun, gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

- "Kentimizde tam bir turizm patlaması yaşanıyor"

Tosun, yaz sezonunun sonuna doğru yaklaştıkları bu dönemde, kentte turizm patlaması yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanlar akın akın Sinop'a geliyor. Tabii bizim de bu konuda almamız gereken tedbirler var. Müdürlüğümüzde tüm izinleri bayram sonuna kadar erteledik. Çünkü 40 bin olan nüfus, 300 bine çıkacak. Böyle bir durumda gelen ziyaretçilere yardımcı olunması lazım. Belediye olsun, emniyet olsun, herkes gerekli tedbirleri alacaktır. Çok güzel bir bayram tatili geçireceğimize inanıyorum." 

Tosun, Sinop esnafının bazı sıkıntılara karşın genel anlamda turizme hazır olduğunu belirterek, "Esnaflarımız artık turizm konusuna alışmış durumda. Bazı sıkıntılar var, otel fiyatlarında çok yüksek rakamlara ulaşıldığını duyuyoruz. Serbest piyasa, müdahale şansımız yok ama turizm aylık, yıllık yaşanan bir oldu değil. Önemli olan devamlılık. Herkesin bu devamlılığın sağlanması için özveri göstermesi gerekir." ifadelerini kullandı.