15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ikinci ihraç listesi yayınlandı.

675 sayılı KHK ile bazı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Sinop’ta ise ihraç listesinde 51 kişi bulunuyor. 

Resmi Gazetede yayınlanan yeni KHK’ya göre Sinop’ta kamu kurumları bünyesinde görev yapan çok sayıda kamu görevlisinin memuriyetlerine son verildi.

Sinop’ta Adalet Bakanlığı’na bağlı Adliye, Cezaevi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı müdürlük, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı personeller ve Yüksek Öğretim Kurumları’na bağlı öğretim görevlilerinden bazıları OHAL kapsamında görevlerinden ihraç edildi. Görevden almalarda başı Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlar çekti. Sinop’ta Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlardan toplam 25 kişi meslekten ihraç edildi.

Yayımlanan 657 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanların ihraç edildiği belirtildi. Listede isimleri yer alan memurlar kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldığı açıklandı. İhraç edilen memurlara ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı bildirildi.


 

Editör: Vitrin Haber