TSK içerisindeki bir grup subay tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi ardından, Sinop'ta aralarında bir kaymakam, bir rütbeli asker ve 34 emniyet personelinin de bulunduğu 36 kamu görevlisinin açığa alınırken, 5 hakim ve savcı ile yine rütbeli bir askerin de tutuklandığı bildirildi. 

Jet kararnameyle Cumartesi günü Sinop Valiliği'ne atanan Vali Kemal Cirit, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına yönelik gerekli idari soruşturmaların devam ettiğini söyledi. 

KONUYU TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ
Kemal Cirit sözlerini şöyle sürdürdü; "Arkadaşlar basın mensubu olarak sizlerde konuyu takip etmektesiniz. Geldiğimiz andan itibaren çalışmalarımız sürüyor. Hem emniyet personeli arasında, hem jandarma ve mülki idare ile adli teşkilatı içerisinde açığa alınan, tutuklanan, hukuk önüne çıkartılan kamu görevlileri bulunmaktadır. Biz de geldiğimiz iki gündür bunu takip etmekteyiz. 

34 EMNİYET PERSONELİ VE 1 KAYMAKAM AÇIĞA ALINDI
Emniyet bünyesi içerisinde çeşitli kademelerde görev yapan 34 kişi bu gün itibariyle açığa alındı. Adliye teşkilatı içerisinde görev ifa eden hakim ve savcılardan 5 tanesi tutuklanmış bulunmaktadır. Aynı şekilde mülki idare içinde bir kaymakamı açığa aldık. Jandarmadan zaten bilindiği gibi bir personel tutuklandı. Rütbeli bir personel ise görevden el çektirilmiş bulunmaktadır. Buradan tayini çıkan bazı personellerde var. Bunlarla ilgili de gittikleri yerlerde gerekli işlemler bu gün itibariyle yapıldı.  

İHANET İÇİNDE OLANLARLA MÜCADELE SÜRECEK
Bundan sonraki süreç içerisinde de rutin dışına çıkan, kural dışına çıkan, kuralları ihlal eden ve ihanet içerisinde olanlar, devletimizin kurum ve kurallarına karşı uygun pozisyon içerisinde bulunmayanlarla ilgili çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devem edecek. Bunun böyle bilinmesi lazım." 
Editör: Vitrin Haber