Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan bu yana 158 kişinin tutuklandığı bildirildi. 

Vali Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturmanın ilk aşamasından bugüne kadar 359 şüpheli hakkında gözaltı kararı uygulandığını söyledi.

Söz konusu zanlılardan 158'inin tutuklandığını, 151'inin adli kontrol şartı, 26'sının ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığını ifade eden Cirit, "Şu an 24 zanlı ise halen gözaltında bulunmakta." dedi. 

Soruşturmanın kamu ayağında bazı kurumlarda yoğunlaşma yaşandığına dikkati çeken Vali Cirit, şöyle konuştu:

"Sinop Üniversitesinde akademik personel düzeyinde olan 27 kişi tutuklandı. Yine jandarmada 1'i albay, 1'i yüzbaşı olmak üzere 4 asker tutuklanmış durumda. Emniyet ayağında ise 16 polis tutuklandı. 14 polis adli kontrol şartıyla serbest kalırken, haklarında gözaltı kararı bulunan 5 polis de aranıyor. Tabi milli eğitim başta olmak üzere diğer kurumlardan da tutuklanan kamu personelleri var."

Kemal Cirit, bunların dışında soruşturma kapsamında 11'i kadın 90 kişi hakkında da adli işlem yapıldığını belirterek, bunlardan da 38'inin tutuklandığını kaydetti.
Editör: Vitrin Haber