Yeniden yapılanan Sosyal Gücvenlik Kurumunda görev yapan 31 il müdürü değiştirildi. SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun birçok yenilik ve çalışma hayatındaki düzenlemelerle gerek vatandaşın, gerekse işveren ve çalışanların hayatını kolaylaştırdığı belirtilerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı'nın talimatlarıyla kurum çalışmalarına ivme kazandırmak, yeni bir heyecan ve motivasyon sağlamak amacıyla 31 il müdürlüğünde görev değişiminin yapıldığı kaydedildi.

İl müdürü değişen illerin arasında Sinop'ta yer alıyor. Yaklaşık 4 yıldır Sinop'ta görev yapan İl Müdürü Yaşar Yılmaz'ın yerine SGK Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Zafer Ali Ürkmez getirildi. Yaşar Yılmaz'a ise kurum bünyesinde başka bir görev verildi. 

Zafer Ali Ürkmez kimdir?
1973 Ankara doğumlu olan Zafer Ali Ürkmez, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Ürkmez Yüksel Lisansını ise Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümünda tamamladı. 

İş Güvenliği Uzmanı olarak kurumda göreve başlayan Zafer Ali Ürkmez sırasıyla şu görevlerde bulundu; Bakırköy Sigorta Müdürlüğü/İstanbul Memur/2001-2005, Bakırköy Sigorta Müdürlüğü/İstanbul Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru/2005-2008, SGK İl Müdürlüğü/Ankara Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru/2008-2010, SGK İl Müdürlüğü/Ankara Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Yrd.V./2010-2011, SGK İl Müdürlüğü/Ankara Sosyal Güvenlik Denetmeni/2011-2012, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü/KADİM Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Denetmeni/2012-2014, SGK İl Müdürlüğü/Ankara Sosyal Güvenlik Denetmeni/2014-2015, SGK İl Müdürlüğü/Ankara Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü V./2015, SGK İl Müdürlüğü/Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdür Yrd./2015-2016, SGK Başkanlığı Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkan Yrd.

Zafer Ali Ürkmez, evli ve 2 çocuk babası. 
Editör: Vitrin Haber