Sinop'a 3 günde 60 bin üzerinde araç giriş ve çıkış yaptı, nüfus 300 bini aştı.

Sinop bayram süresince yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Kent merkezinde araç ve insan trafiği had safhaya ulaşırken, sürücüler üç gün buyunca uzun araç kuyruklarına takıldı. Polisler bayram süresince tam mesai yaptı, kimi zaman da güç anlar yaşadı. Park yeri bulamayan sürücüler de uzun süre ter döktü. Verilerine göre sadece il merkezine bayram süresince 60 binin üzerinde araç giriş yaptı. Günlük 19 bin araçtan aşağıya düşmeyen girişler bayramın üçüncü günü 22 bine çıktı. Kent nüfusunun bayramda yaklaşık 300 bini aştı. Şu anda da nüfus 200 binin üzerinde seyrediyor. 

Rakamların sevindirici olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, tüm konaklama alanlarının doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu söyledi. Tosun; "Yılın en kalabalık günlerini yaşıyoruz. Oteller, pansiyonlar, lokantalar, kurumların misafirhaneleri ve evler dolu. Karadeniz'in tek tatil beldesi olan Sinop Türkiye'nin her yerinden büyük ilgi görüyor. Tabi bu kadar yoğunluğun olmasına rağmen, asayiş noktasında vukuat yaşanmaması sevindirici"

Tüm izinler iptal
Yoğunluk nedeniyle kurum olarak bütün izinleri iptal ettiklerini dile getiren Hikmet Tosun; "Bayram ve sonrası için bütün izinleri iptal ettik. Pazar izinlerini bile kullanmıyoruz. Bir yandan turlar ve gemiler kentimizi ziyaret etmeye devam ediyor. Tarihi cezaevimiz başta olmak üzere müzelerimiz ve diğer kurumumuzu ilgilendiren tüm alanlarımız dolup taşıyor. Bu bakımdan personelimizde yoğun bir trafik yaşıyor. Ama bu rakamları görmek bizleri son derece sevindiriyor" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber