Sinop'ta çeşitli şubelerde görevli polislerin ve jandarmanın katılımıyla "huzur" operasyonu gerçekleştirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Türkiye genelinde gerçekleştirilen Huzur Türkiye- 4 operasyonu kapsamında, kentte suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla il genelinde uygulama yapıldı. 

Terör, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kaçakçıklık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Trafik Denetleme şubelerine bağlı çok sayıda personel ile jandarmanın katılımıyla yapılan operasyon çerçevesinde, Sinop-Samsun karayolunun yanı sıra kent merkezi ve ilçelerde kontrol noktaları oluşturuldu.  

ÇOK SAYIDA PERSONEL GÖREV ALDI 
Ekipler, kontrol noktalarına gelen araçlarda arama yaptı ve şüpheli kişilerin kimliklerini kontrol etti. Uygulamaya il merkezi ve ilçelerde çok sayıda görevlisi katıldı.  Polis ve jandarma bölgesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında kontrol noktalarında araçlarda arama yapan ekipler, şüpheli kişilerin GBT sorgusunu yaptı.

Uygulama kasamında Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı 13 bin 92 ekip, 71 bin 284 personelin katılımıyla 7 bin 266 hassas noktada, "Huzur Türkiye-4" operasyonu başlatıldı. 
Editör: Vitrin Haber