Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 85. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında DHMİ Sinop Havalimanı Müdürlüğü tarafından iftar programı düzenlendi. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşının okunması ardından konuşan DHMİ Sinop Havalimanı Müdürü Cemal Uzuner, davete icabet eden başta protokol olmak üzere herkese teşekkür etti. 

15 YILDA BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ
Cemal Uzuner konuşmasında, 1933 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türk sivil havacılık sektörünün alt yapısını oluşturan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin, 1984 yılından itibaren faaliyetlerini kamu iktisadi teşebbüsü olarak devam ettirdiğini hatırlattı. 

DHMİ'nin, Türkiye havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevini başarıyla sürdürerek, çağdaş uygulamalar geliştirmeye devam ettiğini kaydeden Uzuner sözlerini şöyle sürdürdü: "Uluslararası sivil havacılık teşkilatı, hava seyrüseferinin emniyeti için Avrupa teşkilatı ve uluslararası havalimanları konseyi başta olmak üzere, ilgili uluslararası kuruluşlara üye olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, sektörün küresel çapta parlayan yıldızı haline gelmiştir. Özellikle son 15 yıl içinde önemli projelerin hayata geçirildiği Türk sivil havacılığı, sektörde büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Yine son 15 yıl içerisinde yıllık 34 milyon yolcudan, yıllık 195 milyon yolcuya hizmet verilmesi ve her geçen gün yolcu ve uçak trafiğinin artarak devam etmesi bu gelişimin önemli göstergelerinden biridir"

4 YILDA SİNOP HAVALİMANINDA 90 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI
DHMİ'nin Sinop'ta yaptığı yatırımlara değinen DHMİ Sinop Havalimanı Müdürü Cemal Uzuner, son 4 yıl içerisinde, Sinop Havalimanında yaklaşık 90 milyon liralık bir yatırımın hayata geçirildiğini dile getirdi. 
Uzuner: "Daha önce yıllık 150 bin yolcu kapasiteli 650 metrekarelik terminal binamızın yerine, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli ve 12 bin 700 metrekarelik modern bir terminal binası inşa edilmiş ve diğer tesislerle birlikte 2017 yılında hizmete verilmiştir. Tabiri caizse, son 4 yıl içerisinde bütün alt yapı, üst yapı sistem ve tesisleriyle birlikte yeni bir havalimanı Sinop’umuza kazandırılmıştır.

İLK 4 AY'DA YÜZDE 75'LİK ARTIŞ
2008 yılında 14 bin yolcu trafiği olan havalimanımızda, 2017 yılında 153 bin 70 yolcuya hizmet verilmiştir. Yine içinde bulunduğumuz 2018 yılının ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 75’lik artışla 55 bin 953 yolcu havalimanımızı kullanmıştır. Haftanın her günü İstanbul-Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları tarafından karşılıklı seferler düzenlenen havalimanımız, ilimizin ekonomisine istihdam ve katma değer sağlamakta, hızlı ve konforlu seyahat imkanıyla da turizm sektörüne önemli katkıda bulunmaktadır. 85 yıllık bu şanlı yürüyüşümüzde bizlere eşlik eden, vefat etmiş çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diler, emekli olmuş ve halen özveriyle çalışan tüm personelimize, omuz omuza çalıştığımız paydaşlarımıza, bu akşam teşrifleriyle bizleri onurlandıran sayın valimiz ve kıymetli misafirlerimize, değerli basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım" dedi.

DHMİ'nin çalışmaları ile DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın 85. kuruluş yıl dönümü mesajının yer aldığı sinevizyon gösterimi sunulduğu programda Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Müge Turşucu, DHMİ İl Müdürü Cemal Uzuner'e kuruluş yıl dönümü anısına çiçek takdim etti. İftar programı yapılan dua ile sona erdi.

İftar programına: Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İzzet Ercan, Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Havalimanı Mülki İdare Amiri İzzet Ercan, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Müge Turşucu, Gümrük Müdürü Hasan Aydın, Meteoroloji İl Müdürü İsmail Kılınç,  havalimanı personeli, Türk Hava Yolları (THY) ve Havaş Yer Hizmetleri idareci ve personeli, havalimanında çalışan müstecirler katıldı. 

 
Editör: Vitrin Haber