Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu Halk Eğitim Merkezi Salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel kurulda mevcut başkan Haydar Gündoğdu ile Yılmaz Öz yarıştı. Bin 388 üyeden, bin 105 üyenin oy kullanarak rekor katılımın sağlandığı seçimlerde 6 oy geçersiz sayıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Haydar Gündoğdu 837 oy alırken, Yılmaz Öz ise 262 oyda kaldı. Seçim kampanyası boyunca sürdürülen ılımlı çalışmalar salona da yansıdı. Gayet centilmence gerçekleştirilen genel kurul sonunda seçim sonuçlarının açıklanması ardından her iki aday birbirleriyle kucaklaşarak objektiflere poz verdi.

Genel kurula; AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, MHP İl Başkanı Ali Çakır, KOSGEB İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, SGK İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ile esnaflar katıldı. 

REKOR KATILIMIN SAĞLANDIĞI SEÇİMLERDE GÜNDOĞDU 837 OY ALDI
Divan Başkanlığını Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel'in yaptığı genel kurul gündem maddelerinin görüşürek oylanması ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma işlemlerinin bitmesi ardından saat 17:00'da sandıklar açıldı. Bin 388 üyeden, bin 105 üyenin oy kullanarak rekor katılımın sağlandığı seçimlerde 6 oy geçersiz sayıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Haydar Gündoğdu 837 oy alırken, Yılmaz Öz ise 262 oyda kaldı. Sonuçların açıklanması ardından başkanlık yarışından galip çıkan Haydar Gündoğdu ile rakibi Yılmaz Öz el sıkışıp kucaklaştı. Bu sırada ikiliyi salondakiler uzun süre ayakta alkışladı.  

SİNOP ESNAF SANATKARLARIN YENİ YÖNETİMİ
Haydar Gündoğdu başkanlığında oluşan yeni yönetim listesi şöyle; Ahmet Faruk Yiğit, Mehmet Tütüncü, Cemalettin Demir, Ufuk Öztürk, İbrahim Kol, Kenan Bostan, Abdullah Gökyıldırım, Şahin Şahinkaya. Yedek Üyeler; Sinan Tulu, Selçuk Bafralı, Aytekin Taşkın, Gökhan Akça, Hakan Şen, Rasim Özkan, Vedat Çökmez, Ömer Ercan, Alaettin İnce. Denetim kurulu asil; Mehmet Gökhan Yel, Cem Bacakcı ve Nurettin Uçar. Denetim Kurulu yedek; Serpil Bozkurt, Nursel Çalışkan Şahinkaya ve Nuriye Çetinkaya.

Gerçekleştirilen seçimler sonrasında başkanlık görevine devam edecek olan rakibi Haydar Gündoğdu’yu tebrik eden Başkan Adayı Yılmaz Öz; “Vermiş olduğumuz mücadelede, arkadaşımız kazandı tebrik ediyorum. Esnaf ve sanatkarlar odasının bundan sonra çalışmalarının daha iyi olacağını düşünüyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Seçim nedeniyle çok heyecanlı olduğunu söyleyen Haydar Gündoğdu; "Bu akşam kazanan Esnaf ve Sanatkarlar odası oldu. Demek ki iyi yoldaymışız takdir sizlerden geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.