Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) bağlantısı iddiasıyla 24 Temmuz 2016 yılında tutuklanan ve yaklaşık 8 ay cezaevinde kalması ardından serbest bırakılan Sinop eski İl Müftüsü Mustafa Erkan için Sinop Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Şu an itibariyle merkez müftülüğü emrinde görev yapan Erkan, suçsuz bulunarak beraat etti. 

Beraat kararı ardından Vitrinhaber'e konuşan eski İl Müftüsü Mustafa Erkan, devlete ve millete kast eden hiç bir oluşumla bir bağlantısının olmasının mümkün olmadığını söyledi. 

Erkan: "Ben buna imtihanmış diyorum. Ben hiç bir yanlışı yapmamaya çalıştım. Ben kesinlikle vatanıma ve milletime yanlış olabilecek, ihaneti ağzıma bile almakistemiyorum. Çünkü biz ondan çok uzak insanlarız.  Küçük yaşlardan itibaren bu milletin, bu ülkenin sevdasıyla yaşadık ve buna sevdalandık, derdiyle dertlendik. Devletime, dinime, diyanetime hizmet etmekten başka gayem olmadı. Bu değerlere ters kişiyle, kurumla benim asla yan yana olmam asla söz konusu olmadı. Ben bu değerlere ters düşecek kişilerle yan yana olmadığım gibi, hayatım onlarla mücadeleyle geçmiştir. İnsanlarımızın ıslahı için, insanlarımızın dinimize uygun yaşmaları için elimden geldiğince mücadele ettik. Sinop'ta yaptığımız hizmetleri sizlerde gördünüz. Allah-ü Teala demek bizi böyle imtihan edecekmiş. İnşallah bu imtihanı verdik. Adalette bu şekilde tecelli etti. Sağlığım el verirse, bu millete, bu ülkeye kaldığımız yerden hizmetlerime devam edeceğim. Bu süreçte en fazla üzüldüğüm nokta, çok mutluluk duyduğum dinime, diyanetime, insanlarımıza olan hizmetlerimizden geriye kalmak oldu" dedi. 
Editör: Vitrin Haber