Sinop eski milletvekillerinden Hilmi Biçer yaşamını sürdürdüğü Muğla'nın Bodrum ilçesinde 84 yaşında hayatını kaybetti.

1931 Boyabat doğumlu olan ve 18. Dönemde de ANAP’tan Sinop Milletvekilliği yapan 84 yaşındaki Hilmi Biçer yaşamını, Bodrum ve Ankara’da sürdürüyordu. 

Biçer’in cenazesi Ankara’ya götürüldü. Hilmi Biçer'in 23 Ağustos Pazar günü TBMM’de yapılacak olan Resmi tören ardından Kocatepe Camisinde öğlene müteakiben kılınacak cenaze namazı ardından Ankara­ Karşıyaka mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Cenazeye çelenk gönderilmemesi rica edildi
Bu arada Hilmi Biçer'in oğlu Ahmet Biçer'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Bodrum Sağlık Vakfından da Hilmi Biçer'in vefatıyla ilgili yapılan duyuruda cenaze törenine çelenk gönderilmemesi rica edilerek, isteyenlerin 0533 949 29 67 numaralı telefondan Bodrum Sağlık Vakfı ile irtibat kurmaları istendi.

Hilmi Biçer kimdir?
Hilmi Biçer 20 Haziran 1931 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdu. Gençlik yıllarını Boyabat Sinop'ta geçirdikten sonra ortaokul ve lise öğrenimlerini Diyarbakır'da tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak, Üniversite öğrenimini Ankara'da tamamladı. Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Ordu'nun Ünye ilçesinde serbest avukatlığa başlayan Biçer, bu dönemde Ünye Hazine Avukatlığı görevini de yürüttü. Bu görevin ardından Ankara'da Türk Hava Yolları Murakıplığı ve Maliye Bakanlığı Tetkik Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi.

1969 yılında Adalet Partisinden 14. Dönem Milletvekili olarak seçilerek Ankara'ya yerleşti. Bu dönemde Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve Adalet Komisyonu Sözcülüğü yaptı ve 1973 yılına kadar görevlerinisürdürdü. 1983 yılında 17. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Sinop Milletvekili olarak Milliyetçi Demokrasi Partisi'nden (MDP) tekrar seçildi ve bu görevini 1987 yılına kadar sürdürdü.

1987 seçimlerinde de 18. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Sinop Milletvekili olarak Anavatan Partisi'nden seçildi. Bu dönemde Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Biçer görevini 1991 yılına kadar sürdürdü. Daha sonra aktif siyaset hayatına son veren Hilmi Biçer emekliye ayrılarak, Serbest Avukatlık görevini sürdürmeye devam etti. Biçer, Sevilay Durukan, Hilal Gülle, Ahmet ve Murat Biçer isimlerinde 4 çocuk babasıydı. 

(Soldan Sağa):-Yıl 1984- Hilmi BİÇER (ANAP Sinop Milletvekili), Ümit DEMİR (Durağan Belediye Başkanı), Cemal EKİZ (Boyabat Belediye Başkanı), Aydın ATAKAN (Sinop Belediye Başkanı), Turgut ÖZAL (Başbakan), İbrahim FELEK(Erfelek Belediye Başkanı), H.Hasan ÖZCAN(Türkeli Belediye Başkanı), Zahit DEMİRKOL(Gerze Belediye Başkanı)


Editör: Vitrin Haber