Son yıllarda artan madde bağımlılığı ve çocukların kötü alışkanlıklara maruz kalmasının artması nedeniyle Sinop İl Emniyet Müdürlüğü yeni eğitim ve öğretim yılında alınacak tedbirleri kamuoyuna duyurdu. 

Emniyet yetkilileri, özellikle uyuşturucu madde satıcılarına yönelik de ciddi analiz yaptıklarını ifade ediyor.  

Sinop Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerin eğitim-öğretim yılını daha güvenli ve huzurlu bir ortamda geçirmelerini temin etmek, çocukların madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmalarını sağlamak ve geleceğimize sahip çıkacak güvenilir nesiller yetiştirmek amacıyla okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik  İl Emniyet Müdürlüğümüzce İl Merkezi ve İlçelerimizde 2014-2015 eğitim öğretim yılı süresince aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

1- Tüm okullarda; okul irtibat sorumlusu bir amir ve irtibat görevlisi iki memur olmak üzere üç personel, okulların giriş ve çıkış saatlerini takip eden ayrıca bir motorize ekip görevlendirilmiştir. Ayrıca Trafik görevlilerimizce öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri sağlanacaktır

2-  Öğrencilerin taraf olduğu olaylara müdahale etmek üzere kurulan okul polisi ekibi uygulamasına devam edilecek, Okul çevrelerinde; öğrencileri suça itebilecek veya kötü alışkanlık kazanabileceği yerler ile İnternet cafe ve kafeterya gibi yerler görevlilerimizce  denetlenecektir.

3-  Özellikle şiddete meyilli öğrencilerin topluma yararlı bireyler haline getirilmesi yönünde okul idaresi ile müşterek çalışmalar yapılacaktır. Aile içi şiddet ve her türlü istismara maruz kalan çocuk ve gençlerin okullarda tespit edilmesi halinde gerekli kanuni işlerin yapılması konusunda azami itina gösterilecektir.

4-  Son zamanlarda çocuklarımız için ciddi tehdit ve tehlike oluşturan başta sentetik cannabinoid (bonzai) isimli kimyasal özellikli uyuşturucu madde olmak üzere, diğer uyarıcı ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile zararlı alışkanlıklarla mücadele amacıyla gereken tedbirler aksatılmadan alınacak ve etkin bir şekilde uygulanacaktır.

5-   Valilik Makamının 23.01.2013 tarihli onayı ile 'sokağın tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması, eğitim ve öğretimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam ettirilmesinin sağlanmasına dair karar' hükmü uyarınca  okulla ilişiği olmayan ve okulun çevresinde gezinen şüpheli şahıslar, eğitim ve öğretim kurumlarının yakın ve uzak çevresinde veya açık alanda öğrencilerin sağlığı için tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri satanlar veya usulsüz satış yapanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi ve müteakip maddeleri uyarınca cezai işlem yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen şahıslar ve olaylarla karşılaşılması durumunda vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat ve İl Emniyet Müdürlüğümüze ait 0 368 261 17 70  ve  0 505 318 57 00  numaralı telefonlara ihbarda bulunmaları önemle rica olunur"