Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayati Yaşar, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ihalesi yapılan 112.6 kilometrelik doğalgaz boru hattı çalışmalarının 65.kilometresine kadar gelindiğini bildirdi.

Yaşar, yaptığı açıklamada, Bafra-Sinop arası doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının bu tempoda devam etmesi halinde yaklaşık bir yıl sonra doğalgazın Sinop'a gelebileceğini söyledi.

Geçen yıl 11 milyon 985 bin liraya ihalesi yapılan 112.6 kilometrelik Sinop Doğalgaz Boru Hattı döşeme çalışmalarına 4 ay önce başlandığını kaydeden Yaşar, şunları kaydetti:

"Samsun'un Bafra ilçesinden Sinop Küçük Sanayi Sitesi'ne kadar olan bölümün, 600 gün süreli olarak 2013 yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanmıştı. Ancak hızlı ve tempolu çalışmayla döşenecek olan 112 kilometrelik boru hattının yarısından fazlası yani 65 kilometrelik bölümü bu gün itibarıyla tamamlanmış oldu. Olağanüstü bir durum olmadığı taktirde 2013 yılı Ağustos ayında kentin girişinde bulunan küçük Sanayi bölümüne kadar doğal gaz borularının döşenmesi söz konusu. Bu arada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ile yaptığımız görüşmelerde Şehir girişinde bulunan Sanayi bölgesine gaz dağıtımı yapılmadan Sinop içi ihalesini de yapmamız gerekiyordu. Bunu yazıyla beyan ettik ve olumlu karşılandı."

Yaşar, bir aksilik olmadığı taktirde Sinopluların 2014 yılı başlarında evlerde de artık doğal gaz kullanabileceğini sözlerine ekledi.

Kenan Türkseven - AA
Editör: Vitrin Haber