Sinop sonunda, temiz, çevreci ve ekonomik yatırım doğal gaz ile buluştu. Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından doğalgaz meşalesi düzenlenen törenle yakılırken, Gelincik Mahallesinin bir kısmında hatlara gaz verilmeye başlanmış oldu. Bu bölgedeki vatandaşlar abone olmaları ve tesisat çektirmeleri ardından gerekli tetkik ve işlemler sonrası gaz yakmaya başlayabilecek. 

Firmanın Gelincik Mahallesi Gelincik yolu üzerinde bulunan merkezi önünde gerçekleştirilen törene; Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikci, firma yetkilileri ile basın mensupları katıldı. Törende konuşan Bölge Müdürü Necmettin Erikci, doğalgazın Sinop ve Sinoplulara hayırlı olmasını diledi. Erikci, "Yaklaşık 2 yıl önce başladığımız doğalgaz altyapı çalışmalarımızın bugün yavaş yavaş neticesini almaya başlıyoruz. Yaklaşık bin 500 tane kullanıcıya hitap edecek durumdayız. Abone almaya başladık. Bin 500 kullanıcıdan tesisatlarını yaptırıp bize abone olanlar doğalgaz kullanmaya başlayabilirler. Önümüzdeki günlerde de bu sayı artacak. Daha altyapı yatırımlarını tamamladığımızda şebekemiz genişlemeye başladığında devam ettiğinde de bu sayı artacak. Biliyorsunuz Sakarya caddesinde de tamamladık. Şuan da ağımızda Sakarya caddesi ve Fatih Caddesini de bağladığımız zamanda yaklaşık 7 bin 500-8 bin abone potansiyeline ulaşmış olacağız. Onları da inşallah tamamlarsak Nisan ya da Mayıs gibi gaz vermeyi planlıyoruz. Şuan da Gelincik Mahallesinin bir kısmı Orman Müdürlüğü tarafında kalan kısmı gaz kullanabilecek durumda” dedi.

SİNOP'UN TAMAMI 2018'DE YAKACAK
Belediye Başkanı baki Ergül ise konuşmasında, şu an itibariyle Sinop’ta isterse Gelincik bölgesindeki bin 500 ailenin doğalgaz kullanabileceğini söyledi. Baki Ergül; " Önümüzdeki günlerde Sakarya caddesinin başlangıcıyla Emniyet Müdürlüğümüzün önüne kadar çalışmalarımız devam edecek. Bu şu demek oluyor; 7 bin 500 aile Hükumet Konağının oradan aşağıya parka doğru belediyenin önündeki caddenin bu ana kara tarafındaki bölümü doğalgazı istediği kadar kullanabilir. Bununda verim süresi Nisan ayında olacak. Nisan ayında 7 bin 500 aile doğalgazı alacak. Ada Mahallesi tarafındaki çalışmalarımız devam edecek. 2017 yılında çalışmalarımız devam edecek. 2018 yılında da biz bu işi bitireceğiz. Yani 2018 yılı sonu itibarı ile Sinop’un tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak. Doğalgazın şu özelliği vardır; özellikle çevreci olanlarında ben burada olmalarını isterdim ama çevre temizliği açısından doğalgaz en önemli faktörlerden bir tanesi ve  başında geliyor. Düşünün yani Sinop gibi rüzgarın en yoğun olduğu yerlerde bile bir baktığınızda akşamları hissedilebiliyor. Dolayısı ile 2 yıl sonra Sinop her konuda ilerlediği gibi doğalgaz yakma konusunda da yerini almış olacak. 

DOĞALGAZ MEDENİYETTİR
Doğalgaz yakmak bir yerde medeniyettir de tabi. Buda tabi hem sanayimizin gelişmesinde hem turizmin gelişmesinde hem de güzel sağlıklı düzgün bir kent olmamızda çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tabi Belediyemiz bu doğalgaz olayında % 10 da ortaktır aynı zamanda. Birlikte gidiyoruz, ufak tefek hırlaşmalar oluyor; orayı fazla kazdın burayı eksik kazdın diye. Ama genel gidişata baktığımızda güzel şeyler oluyor diye düşünüyorum. İnşallah bundan sonrası da daha güzel olacak. Bugünde sembolik bir şekilde doğalgazı bir yakalım istedim ben, bana da hayal geliyor çünkü bu. Hep birlikte bir bakalım doğalgaz nasıl yanıyor” diye konuştu. 

Yapılan konuşmalar ardından doğalgaz meşalesi Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Necmettin Erikci tarafından birlikte yakıldı. 

Doğalgazın hatlara verilmesiyle, Korucuk ile Gelincik'te ki SGK İl Müdürlüğü binası ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne kadar olan güzergahta vatandaşlar abone olmaları halinde, gerekli işlemlerin yapılması ardından doğalgaz yakmaya başlayabilecek. 
Editör: Vitrin Haber