Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, geçen yıl ağustos ayında ihalesi yapılan doğalgaz boru hattı çalışmalarına start verildiğini söyledi. Ersoy, doğalgaz boru hattının en geç 2013 yılı ortalarında Sinop'a ulaşacağını kaydetti. 

Samsun'un Bafra ilçesinden Küçük Sanayi Sitesi'ne kadar olan ve 109 kilometreyi kapsayan Sinop doğalgaz boru hattı, yaklaşık 1 yıl içerisinde Sinop'a ulaşacak. 10 inç çapındaki borularla Sinop'a taşınacak olan doğalgazın yer tesliminden itibaren 600 takvim günü içerisinde Sinopluların hizmetine sunulmasının öngörülüyor. Boru hattının tamamlanmasına paralel olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından şehir içi dağıtım işi ihale edilecek. 

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, doğalgazın Sinop'a gelmesiyle birlikte vatandaşların özellikle ısınma konusunda büyük bir rahatlığa kavuşacaklarını söyledi. Sinop Doğalgaz Boru Hattı'na ilk kazmanın geçtiğimiz günlerde vurulduğunu kaydeden Mehmet Ersoy, "Müteahhit firma şantiyesini kurdu ve şu anda altı ayrı noktada boru hattının inşaat çalışmaları başladı. 2013 yılı ortalarında bitecek. Bu yılın sonlarına doğru da inşallah işletim ihalesi yapılacak. BOTAŞ'ın görevi belediye hudutlarına kadar ana hattı getirmek. BOTAŞ sanayi sitesi mevkisine kadar hattı getirecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda (EPDK) işletim ihalesinin hazırlıklarını devam ettiriyor. İşletim ihalesini alan firmada doğalgazı kente getirecek" dedi.

Editör: Vitrin Haber