İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li 2 terörist tarafından rehin alınması ardından şehit edilmesi nedeniyle Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir ortak basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Gece yarısı Sinop Adylesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Başsavcı Ozan Kaya, olayı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi; "İstanbul Adliyesinde bu gün yaşanan ve meslektaşımız, kardeşimiz, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olması ile sonuçlanan , hak arama özgürlüğü ile insani değerler ile bağdaşmayacak olayı kınamak için buradayız. 

Hukukçunun ve özellikle hukuku uygulamaya çalışan bu uğurda vefakar ve cefakar bir çalışma sergileyen  meslektaşlarımızın korunması gerekirken, son zamanlarda özellikle hakim ve cumhuriyet savcılarına yönelik saldırıların artması bizi endişelendirmektedir. 


Hakim ve savcılar yalnız hak ve adalet için çalışırlar
Hakim ve savcılar, tüm siyasi çekişmelerin ve hesaplaşmaların üzerinde, yalnız ve yalnız hak ve adalet için emek sarf eden insanlardır. Bu insanlara yönelik saldırılar, toplumun tüm kesimlerine yönelmiş demektir.  Özellikle sosyal medyada bu vahim olayın haklı gösterilmeye, ideolojik olarak desteklemeye çalışıldığını, olaydan hemen sonra İstanbul Adalet sarayı önünde teröristlerin öldürülmesi olayını protesto eden gurupların var olduğunu ve emniyet güçlerine yönelik saldırıları olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız, bu söylem ve eylemlerde bizce Cumhuriyet savcımızın şehit edilmesi kadar gayri insanı, gayri ahlaki ve akıl ve vicdan yoksunu dur.

Bu tür eylemler vazife bilincimizi engelleyemez
Hukukun bir gün herkese lazım olacağı bilincinin egemen olmasını diliyor, tüm Sinop adli teşkilatım adına, bu vahim olayı bir daha şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kalanlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum, Allah bu acıları bir daha yaşatmasın, bu tür eylemlerin vazife bilincimizi, hukuk ve adalet anlayışımızı ve hakkı teslim etme yolundaki yürüyüşümüzü etkilemeyeceğini belirtir, kamu oyuna saygıyla duyururuz"

Sinop Barosu olarak kınıyoruz
Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir'de görevi başında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet diledi. Saldırıı kınadıklarını dile getiren Kandemir, "Bu gün hain bir terörist saldırı sonucu yaşamını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahme, başta sevenleri ve ailesi olmak üzere hakim, savcı ve avukatlar dahil tüm yargı camiasına baş sağlığı diliyor, ne amaçla ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü Sinop Barosu olarak lanetliyoruz" diye konuştu.

Açıklama sırasında hakim ve savcılar ile baro yönetimi de hazır bulundu. 
Editör: Vitrin Haber