Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, geçtiğimiz Şubat ayında düzenleme çalışmalarına başlanılan çekek yerinde gelinen son durum hakkında bilgiler verdi. Bölgede yürütülen çalışmaların, il genelinde devam eden doğalgaz çalışmaları nedeniyle biraz daha yavaş ilerlediğini ifade eden Başkan Ergül,  çekek yerinin kış döneminde ana hatlarıyla şekilleneceğini ve 2019 yılı yaz aylarında tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. 

Ergül, “Çekek Yeri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Doğalgaz olmasaydı Çekek Yeri bu yaz bitecekti. Fakat doğalgaz işin içine girince ağırlığımız doğalgaz işlerine verdik. Çünkü insanların daha çok rahatsız olduğu şey doğalgazın tahribatı. Çekek Yeri olsa da olur, olmasa da olur diye düşünüyorum. Ama Çekek Yerinde gördüğünüz gibi rıhtımdan başladık. Onun önüne küçük bir betonumuz olacak. Yürüyüş yolu gibi. Arkasında tüm Çekek yolunu kapsayacak şekilde yürüyüş yolu olacak. Yani özet olarak şunu söyleyebilirim: Çekek Yerini bu kış döneminde ana hatlarıyla şekillendireceğiz. Ondan sonra incelteceğiz. Yani yolların kaplanması, yeşilliğin oluşturulması, ağaçlık oluşturulması gibi düzenlemeleri yapacağız” dedi. 

ÇEKEK YERİNE 18 MAYIS ANITI YAPILACAK
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 18 Mayıs 1919’da Sinop’a geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül bu tarihin Sinop için önemli bir gün olduğunu ve çekek yerinde Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Sinop’a gelişini ölümsüzleştirecek bir anıt yapılacağını belirtti.

Başkan Ergül sözlerine söyle devam etti; “19 Mayıs 1919’da Kurtuluş mücadelesi için Atatürk Samsun’dan yola çıktı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 19 Mayıs 1919 tarihi çok önemli bir olgudur. Samsun’da zaten 19 Mayıs şehri diye anılır. Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmadan önce 18 Mayıs 1919’da Sinop’a geliyor ve Sinop’un gerisindeki yollar İç Anadolu’ya ulaşım açısından elverişli olmadığından Samsun’a giderek oradan İç Anadolu’ya doğru gidiyor. 18 Mayıs tarihinin Sinop için çok önemi olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle Çekek yerine Ulu önder Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının anıtını yapacağız. Yapılacak anfi ile de herkesin gelip oturabileceği bir alanımız olacak.” 

ÇEVREYE KARŞI DAHA DUYARLI OLALIM
Sinop’a turizm ve misafirlik amacı ile gelenlerden Sinop’a ve çevreye karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül, tüm vatandaşları yaşadıkları çevreye sahip çıkmaya davet etti. Ergül; “Sinop’u temiz tutalım. Yerlere çekirdek kabuğu, içtiğimiz içeceklerin kutularını atmayalım, doğal güzelliklere zarar vermeyelim. Anonslar yapıyoruz, duyuru asıyoruz biraz daha duyarlı olalım çevremize karşı. Arkadaşlarımız temizliyorlar arkalarından tekrar aynı durumla karşılaşıyoruz. Sinop’a hep birlikte sahip çıkalım ve daha duyarlı davranalım. Otel ile kütüphane arasındaki sahil yolunda düzenleme gerçekleştirdik. Daha tamamen bitmedi, ışıklandırması ve çimlendirilme işlemi devam ediyor. Çevreye zarar veren insanları gördüğünüzde ikaz edin bu vatandaşlık görevi. Sinop’a yapılması planlanan kararlarımız meclisten oy birliği ile geçiyor, çünkü her şey Sinop için Sinop’un güzelleşmesi için, birilerinin menfaatine yönelik kararlar değil. Bizim için Sinop’un menfaati her şeyden önemlidir. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor” dedi.