Sinoplu sanatçı Cemil Kaya'nın, Sinop’ta Öğretmenler Günü’ne özel verdiği konser büyük ilgi görürken, program Kanal T ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

Hak Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Yavuz Selim Köşger yaptığı açılış konuşmasında tüm öğretmenlerinin özel gününü kutladı. Köşger; "Öğretmenlerimizin üzerimizdeki haklarını ne yapsak ödeemeyiz. Toplumun tüm fertlerinin arkasında herkesi eğiten, herkesi bulunduğu noktaya taşıyan bir ve birden çok öğretmeni var. Bütün öğretmenlerimizin üzerimizde emeği var. Onların emeği ve hakları hiç bir şekilde ödenemez" dedi. Vali Köşger ayrıca programda Sinop hakkında da genel bilgi vererek, tüm yatırımcıları Sinop'a davet etti.  

Programda, sevilen sanatçı Cemil Kaya ile sürpriz konuğu Türk Halk Müziği sanatçısı Saray Nur seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla izleyenlere renkli anlar yaşattı. Protokol üyelerinin birlikte öğretmenler günü pastasını kestiği gecede, emekli öğretmenler Hatice Çiçeksever ve Erkan Turan'a Vali Yavuz Selim Köşger tarafından plaket takdim edildi. Vali Köşger ayrıca sanatçılar Cemil Kaya ve Saray Nur'a da günün anısına Sinop'a özgü gemi maketi hedile etti. Programın tamamı Kanal T ekranlarında canlı olarak yayınlanırken, yurt dışı ve yurt içinden etkinliği izleyen Sinoplular, geceye gönderdikleri mesajlarla katkıda bulundu. 

Video: Halit Gümüş


Editör: Vitrin Haber