Sinop cadde ve sokakları gül suyu koktu. Kutlu Doğam Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü Kur'an Kurslarının kadın hocaları farklı bir uygulama yaparak, Sinop'un cadde ve sokaklarına gül suyu döktürdü. Belediye ekipleri tarafından gerçekleşen gül suyu dökme işlemi sırasında yaklaşık 100 kilogram gül suyu kullanıldı. 

Sinop İl Müftülüğü Merkez Kur'an Kursu Hocası Selma Korkmaz; "Kutlu Doğam Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için Sinop sokaklarını gül kokusuyla buluşturmak istedik. Her yer gül koksun istiyoruz" dedi.

Amacın Peygamber efendimizin doğum yıl dönümünü hatırlatmak olduğunu dile getiren Selma Korkmaz; "Peygamber efendimizin 1444. doğum yıl dönümünde farklı bir etkinlik yapmak istedik. Her yeri gül suyuyla yıkayıp, insanlara Peygamber efendimizi hatırlatmak arzusundayız. İnşallah Peygamber efendimizin doğum gününü en iyi şekilde hatırlatıp yaşatabiliriz diye umuyoruz.Uygulama kapsamında Sinop kent merkezinde yaklaşık 100 kilogram gül suyu döktük" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber