Duyarlı Sinoplular ve STK temsilcileri tarafından oluşturulan '30 Kasım Komitesi' Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. 

30 Kasım 1853'te 2 bin 800 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan, ancak tarihin tozlu raflarına kaldırılan Sinop Baskını dosyasını bir grup Sinoplu tekrar aralıyor. Kendi aralarında komite oluşturan Sinoplular bir dizi etkinliğe hazırlanıyor. Bir çok sivil toplum örgütü temsilcisinin birlikteliğinde oluşan grup, her yıl gelenekselleştirilmesi planlanan etkinlikler için çalışma başlattı. Sinop Limanı'nda tarihin karanlık sularına gömülen 2 bin 800 şehidin tekrar hatırlanması adına başlatılan çalışma kapsamında grup üyeleri protokol ziyaretleri yaparak destek istiyor. 

Geçen hafta Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ı ziyaret eden komite üyeleri, bu kez Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret ederek, etkinliklerle ilgili destek istedi. STK'ların ve Sinoplu gönüllülerin böyle bir etkinlikte tek vücut olmalarının sevindirici olduğunu belirten Vali Yavuz Selim Köşger, bu tür etkinliklerin arkasında olduklarını söyledi. 

3 Ekim 1214'te Selçuklular tarafından Sinop'un alınması ve Türk hakimiyetine geçişinin yıl dönümünün bayrama denk gelmesi nedeniyle, planlanan etkinliklerin bu yıl yapılamadığını kaydeden Köşger, 30 Kasım etkinlikleriyle 3 Ekim etkinliklerinin birleştirilerek daha katılımlı bir hale getirilebileceği önerisinde bulundu. Sinop Baskını'nın dünya ve ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Vali Köşger, her Sinoplunun büyük sonuçlar doğuran ve yaklaşık 2 bin 800 şehidin verildiği Sinop Baskınını bilmesi gerektiğini kaydetti. Köşger; "Bu olayı kendiliğinizden, spontane bir şekilde sahiplenmiş olmanız takdire şayan, tebrik ve teşekkür ediyorum. Sinop'un ve ülkenin değerlerine sahip çıkmanız çok güzel bir şey. Programın içeriğinin zenginleştirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Komite üyeleri ziyaret sonunda Vali Köşger ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Editör: Vitrin Haber