Türkiye'nin büyük bölümünde yaşanan elektrik kesintisi akşam saatlerinde Sinop'ta da gerçekleşti. Yaklaşık 1,5 saat karanlıkta kalan Sinop 20:40 itibariyle tekrar elektriğe kavuştu.

Türkiye'de bugün birçok noktada elektrik sistemi çöktü. İstanbul, Ankara, İzmir'den Uşak, Trabzon ve Diyarbakır'a neredeyse tüm illerde elektrikler kesildi. Herkes, "Elektrik ne zaman gelecek?" sorusunu sordu. Büyük kesinti nedeniyle metro, tramvay seferleri durdu. Vatandaşlar Twitter ve Facebook'a mesaj yağdırdı. 

Son 15 yılda ilk kez böylesi yaşandı

Bakanlık öğleden sonra İstanbul'un yüzde 80'ine elektrik verildiğini duyurdu. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu bazı semtlerinde kesinti akşam saatlerine kadar sürdü.Türkiye genelinde yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen elektrik kesintisi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri "15 yıldan beri ilk kez bu şekilde ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu" söyledi.

Esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı
Sinop'ta öğle saatlerinden önce 2 kez kısa süreli kesilen elektrikte, diğer bir çok ilden farklı olarak gün boyunca kesinti yaşanmadı. Ancak saat 19:20 sularında Sinop il merkezi ve ilçeleri karanlığa gömüldü. Yaklaşık 1.5 saat süren kesinti ardından saatler 20:40'ı gösterdiğinde Sinop tekrar elektriğe kavuştu. Kesintilerin özellikle iş yerlerinin açık olduğu ana denk gelmesi, esnafa zor anlar yaşattı. Kuaförler başta olmak üzere, lokanta ve restaurantlar ile bir çok alışveriş noktasında vatandaşlar uzun süre elektriklerin gelmesini bekledi. 


Editör: Vitrin Haber