Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'ta vatandaşları rahatsız eden ve son yılların en yoğun sivrisinek akını hakkında Vitrinhaber'in sorularını yanıtladı. Baki Ergül, sivrisinekle mücadelenin gerekli kurumlar tarafından larva dönemi olan Mayıs ayında sulak alanların ilaçlanmasıyla başarılı olabileceğini söyledi. Ergül, sivrisinek yoğunluğunun kötü kokuyla gündeme gelen Kumkapı mevkisinden değil, sulak alanlardan kaynaklandığını dile getirdi. 

Baki Ergül açıklamasında: "Sivrisinek konusunda kesin çözüm: sivrisineğin larva döneminde yani 13-20 Mayıs tarihleri arasında sulak alanların ilaçlanmasıyla olur. Yani kentimize yakın sulak alanlar olan: Karagöl, Aksaz Bataklığı, Sarıkum, çeltik tarlaları gibi alanların ilaçlanması lazım ki, larvalar sinek olamasın. Tabi insanın olduğu yerde önce insanın öncelikli olması lazım. Sonra diğer canlıların düşünülmesi gerekiyor. Haklıdırlar ya da haksızdırlar, buna bir şey demek istemiyorum ama, buna da çevreciler şöyle diyor: 'Larvalar öldüğü zaman, kurbağalar ölür, sonra yılanlar, sonra kuşlar ölür'. Yani bu olabilir. Kendi konum olmadığı için yorum yapmıyorum. Ama insanlara bu kadar zarar verdiklerinde en azından her taraf olmasa bile kentimize yakın olan bölümler larva zamanında ilaçlanabilir. Özellikle çeltik tarlaları, Karagöl ve Aksaz'ın bu anlamda ilaçlanması lazım ki, sivrisinek oluşmasın"

BİZ NE KADARDA İLAÇLASAK BUNUN ETKİSİ FAZLA OLMUYOR
Belediyenin kentte gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ergül: "Biz şimdi belediye olarak ne yapıyoruz mücadele olarak? Bizim ilaçlama aracımız var. Bu araç 24 saat çalışıyor. Ama ben bunun çok fazla etkisinin olduğunu sanmıyorum. Çünkü sizin sayılı larva dönemindeki azaltmanız mümkün değil. Çok büyük rahatsızlığın olduğu bölgelere, ağacın, çiçeğin yoğun olduğu yerlere bunu yapıyoruz. Ya da vatandaşın talebi üzerine gidiyoruz ilaçlıyoruz. Yani başarılı olduğumuz nokta da var. Olmadığımız noktada var. Kesin çözüm bunun larva döneminde ilgililer tarafından ilaçlanması lazım"
Editör: Vitrin Haber