İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Şimşek; "28 Şubat sürecinde başörtüleri açıldığı için ağlayan kızlarımızın gözyaşlarını bir bidona doldursalar, sebep olanlar taşıyamazlar" dedi

MÜSİAD'ın son konuğu Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Şimşek oldu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi tarafından her hafta düzenlenen Geleneksel Cuma Söyleşileri programının konuğu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlim Yayma Cemiyeti Sinop Şubesi Başkanı Emin Şimşek oldu. Şimşek, "Gençlik ve Eğitim" konulu  sunum yaptı. 

İlim Yayma Cemiyetinin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda Emin Şimşek, 28 Şubat müdahalesinin yıl dönümünde, o günleri anlattı. Yaşanan zorlukları, İslami kesime karşı yapılan baskıyı duygu dolu sözlerle anlatan Emin Şimşek; "Genç bir öğretmenim. Gerze'de göreve başlamam ardından heyecanla görevimizi yaparken, olan oldu. 28 Şubat 1997'de tanklar dozerler geldi üzerimizden geçti. Başörtüleri açıldığı için ağlayan kızlarımızın gözyaşlarını bir bidona doldursalar, sebep olanlar taşıyamazlar. O günlerde yüreklerimiz yandı" diye konuştu.

İmam Hatip okullarının 28 Şubat sürecinde sistemin dışına itilmek suretiyle tam anlamıyla bir fetret dönemi yaşadığını kaydeden Şimşek, okullara öğrenci bulunamadığı o süreçte Gerze ilçesinde yol arkadaşlarıyla verdiği mücadeleyi hatıralarla anlattı. Duygu yüklü anların yaşandığı program yaklaşık 1 saat sürerken, katılımcılar kimi zaman esprili üslupla konuşan Şimşek'i soluksuz izledi. 



Editör: Vitrin Haber