Operasyon sonrası Sinop Valisi Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Cengiz, devletin en önemli görevlerinden birinin, kamu düzeninin sağlanması ve halkın can güvenliğinin korunması olduğunu söyledi.

İl genelinde huzuru sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Cengiz, ''Güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz. Bunu ilimizde büyük oranda gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum'' dedi. 
     
Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ise 6 aylık bir çalışma sonucu silah kaçakçılarına yönelik operasyonun gerçekleştirildiğini dile getirdi. 
     
Çalışma neticesinde suça karışan kişilerin deşifre edilerek adli makamlar önüne çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Aytekin şunları kaydetti: ''Yapılan çalışmalar sonucunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince, silah kaçakçılığı yapan ve silah satışı yapmak için müşteri temin etmeye çalışan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda 6 aylık çalışma ve takip sonucu başta il merkezi olmak üzere Ayancık ve Erfelek ilçelerinde 7 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda 6 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar neticesinde 7 ruhsatsız tabanca, 34 ruhsatsız av tüfeği, 29 kuru sıkı tabanca, 14 kuru sıkı tabanca mermisi, 81 çeşitli çapta tabanca mermisi ele geçirilmiştir.'' 
     
Gözaltına alınan Yüksel T, Eyüp Ö, Sefer A, Engin D, Selahattin Ç. ve Ramazan G'nin adliyeye sevk edildiği öğrenildi. 

Haberimizi VİDEOLU izleyebilirsiniz...

Editör: Vitrin Haber