Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlerine yönelik politikalarını tepki göstermek ve atamaları protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına siyah çelenk bırakıldı.

Polis tarafından geniş güvenlik önleminin alındığı siyah çelenk bırakma eylemi sırasında sendika üyelerinin valilik önüne girişine izin verilmedi. Çevik Kuvvet tarafından valilik önüne barikat kurulurken, emniyet görevlileri valilik önünde basın açıklamasının yapılamayacağını, basın açıklamaları için Uğur Mumcu Meydanının daha önce belirlendiğini hatırlattı.  Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün içinde bulunduğu valilik binası nüne sadece çelenk bırakacaklarını, herhangi bir taşkınlık olmayacağını söylenemesi ardından, grup siyah çelengi valilik binası önüne bıraktı. Grup daha sonra olaysız şekilde meydandan ayrıldı. 

Biz birilerinin emir eri falan değiliz!
Yapılan yeni uygulamaların eğitim camiasında kaos ortamı oluşturduğunu belirten Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Turgay Şen, siyasi iktidarın adeta kendilerine karşı olduğunu düşündüğü insanları infaza tabi tuttuğunu ileri sürdü. 

Turgay Şen konuşmasına şöyle devam etti; "Bilindiği üzere 14.03.2014 tarihinde yürürlüğe giren MEB Yasası ile binlerce eğitim kurumu yöneticisinin kazanılmış hakları gasp edilerek yöneticilik görevleri ellerinden alınmıştır. Bugün buraya 28 Şubat tetikçi müfettişlerinden sonra, 21 Ağustos tetikçi müdürlerin puanlaması sonucu, zulme uğrayan, yıllardır verdiği emeğin eğitim öğretim adına öğrencileri için velileri okulu için büyük emek veren okul yöneticilerimizin görevden alınması, görevine son verilmesini protesto etmek için toplandık. 

Biz birilerinin emir eli falan değiliz, biz mağdur olan arkadaşlarımızın yanında oluyoruz onların haklarını savunmak için buradayız. Şimdi buna yapan iktidara sesleniyorum; Ey iktidar İslam liyakati emrederken, senin elinde farklı bir kitap mı var? İlahi kelimetullah Kur’an ne diyor sen kendine göre bir kitap açıp kırmızı bir kitap oluşturup kendi kafandakileri mi uygulamaya çalışıyorsun. 

Memleketimiz çatışmaya sürüklenmek isteniyor!
Memleketimiz eğitim öğretim kurumlarında çatışmaya sürüklenmek isteniyor. Bir kısmınız 12 Eylül’ü bilir bir kısmınız hayal meyal hatırlar, 28 Şubat sürecini hepimiz bilir. Böyle bir ortama çekilmek istendiğimizi görüyorum. Öyle bir niyetimiz yok, öyle bir derdimiz yok. Ama bununla uğraşanları özellikle bu ortama çekmek isteyenlere meydan vermeyeceğiz, fırsat vermeyeceğiz, asla ve katta bir adım geri atmayacağız. Tetikçi Müdürlerin o koltuklarına gömülüp oturmalarını istiyorum. Onurları, şerefleri haysiyetleri varsa aynaya baksınlar koltuklarına otursunlar, yanardöner gibi o koltuklarda dönmeye devam etsinler. İnsanların haklarını yediler zulme uğrattılar. Okullarımızda kaos ortamı var, İl Milli Eğitim Müdürler kurulu toplantısını iptal etti, il danışma kurulu toplantısını iptal etti, müdürler kurulu toplantısı yapılmadan öğretmen dağılımı nasıl gerçekleştirilecek. İl danışma kurulu toplantısı yapılmadan eğitim tedbirleri nasıl alınacak. Sinop’un eğitim derecesi belliydi, sayın Valimiz bundan sonra her yıl sonunda eğitimle ilgili ne söyler, ne der bilmiyorum. Gelecek süreçte eğitimin ne hale geldiğini göreceğiz.

Bir adım geri atan namerttir!
Bu yapılan Allah’tan reva değildir. Bunu bir kul yapamaz böyle bir şeyi gerçekleştiremez. Sonuç olarak diyoruz ki bu tedbirleri almazsanız, gereğini yapmazsanız, bugün 80 kişi varsa yarın 180 kişi olacak, sizden korkan sizin gibi olsun. Bir adım geri atan namert olsun. Bizim sendika üyelerimize taciz edip sendikamızdan koparma derdiniz olabilir, haksızlığa isyan etmeyen haksızlık karşısında biz hakkımızdan fazlasını istemiyoruz, sessiz kalan ve haksızlığa kucak açanlara lanet olsun. O çark gelir döner sizi de vurur, dolaysıyla burada Türk Eğitim-Sen ailesinin asla dağılmayacağını bizi dağıtmak için uğraştıklarını biliyorum. Her zaman söylüyorum, Türkiye de Türkiye Kamu-Sen’den başka örgütlü bir direniş kalmamıştır. Amaç bunu yıkmaktır. 

Bize Bunu Yapanlara Sinop’u dar edeceğiz
İnşallah bundan sonra eylemlerimiz devam edecek diyen Turgay Şen, tekrar söylüyorum kat-i suretle tek vücut oluyoruz. Efendim falanca istifa etmiş güle güle, biz 10 kişi kalırız, yüz kişi kalırız, bunu yapanlara bu dünyayı dar edeceğiz, Sinop’u dar edeceğiz. Bize siyasi olarak yaklaşanlara biz bu zamana kadar yaklaşmadık, restimizi çekeceğiz. Umarım aklı selim kişiler bundan bir ders alır, umarım tedbir alır"