İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bini aşkın Filistinliyi de yaraladı.

Yaşananlar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt genelindeki camilerde sala okunması ve öğle namazının ardından şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınması kararı aldı. 

Tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da dün öğlen namazı öncesinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için salalar okundu. Alaaddin camisinde öğle namazını eda eden cemaat, daha sonra cami avlusunda İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

Namaz öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Filistin’de bu zulüm ateşini yakanların aynı ateş içinde helak olacaklarını söyledi. Çelik; “İnsanlıktan nasibini almamış, vicdanı, insanlığı olmayan, uluslar arası hukuku hiçe sayan bir anlayış, gözü dönmüş, işgalci bir millete Kudüs’ü teslim etmek üzeredir. Ramazan-ı Şerifin arifesinde, gözü dönmüş bu anlayış, ellerinde ve gönüllerinde, iman ve cesaretten başka hiçbir şeyi olmayan mazlum insanları katletmektedir. Tarih şunu kaydetti ki, zalimler yakmış oldukları ateşlerin kurbanı olmuşlardır. Firavunlar, Nemrutlar, masum insanları öldürenler hepsi yakmış oldukları ateş içinde boğulmuşlardır. Bunların hiçbiri, Müslümanların ilk kıblesi ve başkenti olan Kudüs’ü işgal etmeye güçleri yetmeyecektir. Zalimler Kudüs’ü kirletemeyecektir. Bir kez daha bu zalim İsrail’in bu katliamında şehit olan Müslüman kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Yaralı olan kardeşlerimize şifalar diliyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrası şehit Filistinliler için dualar edildi.
Gıyabi cenaze namazına Vali Hasan İpek, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan, Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber