Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen istihkam er Kenan Döngel'in naaşı, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından Sinop'a gönderildi.

Şehit Döngel'in (21) cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Köseler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin annesi Şehime, babası Özcan, erkek kardeşi Mertcan ile kız kardeşi Livanur Döngel, taziyeleri kabul etti. 

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze namazı için ilçe merkezindeki antik tiyatronun önüne getirildi.

- Askerler, şehit annesinin ayaklarını havlularla sardı

Bu sırada askerler, şehidin annesi Şehime Döngel'in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde yeni ayakkabı ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi. 

Aynı şekilde şehit yakınlarının soğuktan üşüdüğünü fark eden yetkililer, askeri montlarını çıkararak, şehidin akrabalarına giydirdi. Şehidin kardeşi Mertcan'ın da cenaze töreninde, ağabeyinin asker botu ve kabanını giydiği görüldü.  

İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Döngel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. 

Şehit Döngel'in naaşı, toprağa verilmek üzere Sinop'a gönderildi. 

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber