Sinop'un Saraydüzü ilçesi ile Samsun'un Vezirköprü ilçeleri arasında feribot seferleri başlatıldı. Seferler ile karayoluyla 105 kilometrelik mesafe yaklaşık 20 dakikaya düşürüldü. 

Saraydüzü ilçe sakinlerinden girişimci Hüseyin Önder ve 3 ortağı ile birlikte 130 bin TL'ye mal ettikleri Saraydüzü’nün ilk ve tek feribotu düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene; Saraydüzü Barajına Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İl Genel Meclis Üyesi Ali Orhanoğlu ile Vezirköprü meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Feribot dualar ve alkışlarla baraja indirilerek ilk seferine başladı. İlk sefere protokol üyeleri de takıldı. Törende vatandaşlara yemek ikramı yapılırken, yöresel sanatçılarda sahne aldı. 

Seferlerin her iki ilçe halkı için hayırlı olmasını dileyen Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, seferlerin hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf sağlayacağını söyledi. Hasan Peker, seferlerin yöre halkına kazandırılmasında büyük emekleri olan girişimci iş adamlarına da teşekkür etti. 

Feribot’un seferlerinin başlamasıyla birlikte, Saraydüzü-Vezirköprü hattının kısaltılması yanında, geçtiğimiz yıllarda Boyabat Barajı'nda su tutulması nedeniyle birbirleriyle irtibatı kesilen köyleri ve köylerin Saraydüzü ile bağlantısı yeniden sağlanmış oldu.  

Ayrıca hizmete giren feribotun 7 motorlu araç taşıma kapasitesi de bulunuyor. Feribotun yaz aylarında turistik amaçla da kullanılması düşünülüyor. 

Editör: Vitrin Haber