Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Feridun Delen, sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını bildirdi.

 Delen, yaptığı açıklamada, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra 2 ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne dahil olması, her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerektiğini belirtti.

Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt yapılan her işletme adına sanayi sicil belgesi düzenlendiğini ifade eden Delen, sanayi sicil kaydı olmayan işletmeler hakkında idari para cezası uygulandığını, sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını kaydetti.

Sanayi sicil belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmelerinden kapasite raporu olmayanlar için firma beyanının esas alınacağını dile getiren Delen, kayıt işlemlerinin elektronik ortamda 'https://sanayisicil.sanayi.gov.tr' adresinden yapıldığını söyledi.

Delen, Sinop'ta sanayi siciline kayıtlı işletme sayısının 185'ten 400'e çıkarılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Editör: Vitrin Haber