Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne atanan Feridun Delen göreve başladı.

Vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Delen, Sinop’taki Sanayi kuruluşlarının sorunları, ihtiyaçları, istek ve taleplerini yerinde tespit ederek, firmaların sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklarını ve Sinop sanayisini, rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya çalışacaklarını söyledi.  

Bir süredir, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Turan Durmaz’dan görevi devralan Feridun Delen vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Sinop’ta sanayileşmenin gelişmesi adına tüm paydaşlarla istişare içerisinde çalışmalar yaparak yeni projeler üreteceklerini ve Sinop’u sanayisi gelişmiş iller arasına almak için çalışacaklarını belirten Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Feridun Delen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vizyonu ve sunduğu imkanlar çerçevesinde Sinop’un gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

İl Müdürlüğü çalışmaları ve gelecek dönemlere ilişkin projeler hakkında gazetemiz vitrinhabere bilgiler veren Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Feridun Delen, bugüne kadar İl Müdürlüğü faaliyetlerinin ve desteklerinin tanıtımı noktasında yaşanan eksikliğin yeni dönemde giderileceğini ifade etti. Sinop’ta artık Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün hizmetlerinin işletmelere ve Sinop halkına aktarımının daha sağlıklı bir şekilde ulaştırılacağının altını çizen İl Müdür Vekili Feridun Delen; “İlimizde küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşları ağırlıkta olup, genelde yatırımlar, yatırımcıların kendi sermaye birikimine dayalıdır. Gelişen ve büyüyen ülkemizde, ihtiyaçlar ve teknoloji hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bakanlığımızın vizyonu; Girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer alan bir Türkiye’nin oluşumunda öncü olmaktır. Sinop’taki sanayi kuruluşlarımızın sorunları, ihtiyaçları, istek ve taleplerini yerinde tespit ederek, firmalarımızın sorunlarına çözüm bulmak, ilimiz sanayisini, rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak arzusundayız” dedi. 

Feridun Delen kimdir: 
Aslen Karaman İli Kazımkarabekir ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Feridun Delen, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Tütün Teknolojisi Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Memuriyete 1992 yılında TEKEL Genel Müdürlüğü Bafra Yaprak Tütün İşletmeleri Müdürlüğü'nde Mühendis olarak başladı. Birçok ilde teknik ve idari görevlerde bulundu.
2009 yılında TEKEL Genel Müdürlüğü'nün özelleştirme kapsamında olması sebebiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğüne Mühendis kadrosu ile naklen ataması yapılmış olup, görevine 2011 yılında Samsun İl Müdürlüğü'nde devam etti. 19.08.2014 tarihinde Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Feridun Delen evli ve bir çocuk babası. 

Editör: Vitrin Haber