Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından Vitrinhaber Gazetesi'ne plaket verildi. 

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ve bazı yönetim kurulu üyeleri Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri Sinem Ünal Çilingiroğlu, Dilara Övet, Ünal Zengin ve Adnan Kesimal ile birlikte gazetemiz binasına gelen Gülser Övet Kesimal,  Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya geldi. Dernek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkanı Gülser Övet Kesimal, Vitrinhaber Gazetesinin Samsun'da ki Sinoplular tarafından da büyük bir ilgiyle takip edildiğini söyledi.

Vitrinhaber'i ilgiyle takip ediyoruz. Hem yazılı, hem de görse olarak ilk batığımız adres Vitrinhaber. Bizi memleketimizden haberdar ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Dernek haberlerimizin de duyurulması noktasında katkılarınız da çok büyük" dedi.

Kültürümüzü Samsun'da yaşatıyoruz
Samsun'da yaklaşık 15 bin Sinoplunun yaşadığını dile getiren Gülser Övet Kesimal, "Biz her yıl 3 yada 4 etkinlik gerçekleştiriyoruz. İftar yemekleri, kadınlar matineleri gibi etkinliklerle kaynaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu tür etkinlikler vasıtasıyla Boyabat bezinden tutunda, Sinop mantısına, Ayancık peşkirinden, Erfelek kestanesine kadar kültürümüzü Samsun'da tanıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. En azından Samsun'daki Sinoplular olarak çocuklarımız kültürümüzle büyüyorlar" diye konuştu.  

Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ziyaretin sonunda, derneğin tanıtımına katkısından dolayı ve Sinop haberlerini gurbetteki vatandaşlara ulaştırmadaki gayretlerinden dolayı Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'e plaket takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'de derneğin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek, örnek çalışmalarından dolayı başta Başkan Gülser Övet Kesimal olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber