Eylül ayı itibariyle yapımına başlanan Sakarya Caddesi yayalaştırma ve peyzaj çalışmaları kapsamında alt yapı ve cadde düzenlemeleri tamamlanarak hizmete sunuldu. İçerisinde oturma grupları, dinlenme alanları, fıskiyeler ve birçok farklı materyali barındıran Sakarya Caddesindeki çalışmaların son aşaması olan binaların cephe kaplama çalışmaları ise Eylül ayında başlayacak. 

BAŞKAN ERGÜL: BÖYLE BİR CADDE TÜRKİYE'DE YOK
Sakarya Caddesinin Keleyazısı girişinde yapılan açılış törenine konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, caddeye büyük emek verdiklerini söyledi. Başkan Ergül, "Sinop için çok güzel bir gün. Bu cadde için çok büyük emek verdik. Sinop'un tek ve en önemli caddesi olan Sakarya Caddesini Sinop'un güzelliklerine layık bir cadde yapalım diye aylardır çalışıyoruz. Çalışmamızı 3 aşamada tamamladık. İlk aşamada alt yapıyı bitirdik. Yerin altında doğalgaz, kanalizasyon, içme suyu, telefon, alçak-yüksek gerilim kabloları yerleştirildi. Biz bunların birinci aşamasını bitirdik. İkinci aşama olan cadde düzenlemesi bu gün tamamlandı. Ben böyle bir caddenin Türkiye genelinde olmadığını düşünüyorum. Dünyada da çok az yerde vardır. Sinoplular buna layıktır. Ancak bu caddemizi başta esnaflarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızla birlikte hep beraber koruyup kullanmamız lazım. Bu caddemiz aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi ve bir AVM gibi. Bu ikinci aşamayı söz verdiğimiz gibi tamamladık. 15 Haziran dedik, yaklaşık bir haftalık bir gecikmeyle işimizi bitirdik. 

BİNALARIN DIŞ CEPHELERİNİ EYLÜL'DE BAŞLANACAK
Şimdi bunun üçüncü aşaması var. Şimdi caddeye baktığımızda bir sürü tabelalar görüyoruz. Farklı farklı renkler görüyoruz. Bunların hiç biri üçüncü aşamada olmayacak. Yani, sene sonuna kadar bu üçüncü aşamayı tamamlayacağız. Biz bu çalışmayı yaz sonuna bıraktık. Yaz sonunda Eylül ayı itibariyle bu caddenin cephe kaplaması yapılacak. Şu an cephe kaplama işimiz ihalede. O da tamamlandığında bizim kentimizde biblo gibi, çevre düzenlemesi ve cephe kaplaması ile birlikte harika bir caddemiz olacak. Sinoplular bu güzelliğe layık" dedi.

PROJE KUZKA DESTEKLİ YAPILDI
Sakarya Caddesi ve Mezbaha çalışmasının Karadeniz Kalkınma Ajansı (KUZKA) destekli olarak yaptıklarını dile getiren Başkan Baki Ergül, "Sakarya Caddesi bir yarışma projesidir esasında. Buranın maliyeti yaklaşık olarak 1.6 milyon TL civarındadır. Biz bunun 1 milyon TL'sini KUZKA'dan destek olarak aldık. Mezbahada de 1.5 milyon TL destek olarak aldık" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Baki Ergül konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte Sakarya Caddesi boydan boya geçerek açılışını gerçekleştirdi. Programla birlikte cadde araç trafiğine açıldı. Caddeden sadece küçük araçlar geçebilecek.  

Törene Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, belediyenin yönetim kadrosu, meclis üyeleri, müteahhit firma görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.