Sinop Tanıtım günleri rekor bir katılımla tamamlandı. 11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane'de düzenlenen tanıtım günlerine 1 milyonun üzerinde katılımın gerçekleştiği belirtildi. 

Tanıtım günleri öncesi 10 Aralık Çarşamba günü Beşiktaş Belediyesi ile Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) işbirliğinde Beşiktaş Meydanında düzenlenen hamsi festivali ile ilk beraberliği sağlayan Sinoplular, aynı günün akşam saatinde Taksim Tünel'de buluştu. Sinoplular, Galatasaray Lisesi'ne kadar maniler eşliğinde yürürken, yürüyüş sırasında İstanbullular Helesa ekibini ilgiyle izledi. Kalabalığın arasında fenerlerle süslenmiş Karadeniz takasını gören bir çok vatandaş etkinliği cep telefonlarıyla görüntüledi. Bu iki etkinlikte İstanbul halkının dikkati Feshane'de düzenlenecek Sinop Tanıtım Günleri'ne çekildi. 

Ulusal medyadan yoğun ilgi
Tüm ilçelerin de stantlarıyla yer aldığı Feshane'deki tanıtım günleri 11 Aralık Perşembe günü akşamı konserlerle başladı. İstanbul'da yaşayan gurbetçiler ile yurdun dört bir tarafından vatandaşların ziyaret ettiği etkinlikler, daha ilk gününden bir çok ulusal TV kanallarında da büyük yer buldu. Ana haberlerin hemen hemen hepsinde Sinop Tanıtım Günlerinde sergilenen Sinop yöresine özel yiyecek ve ürünler yer buldu. Özellikle Sinop Mantısı, nokul ve katlama ulusal medyanın büyük ilgisiyle karşılaştı. 

Ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçti
Resmi açılışı Cuma günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapılan festivalin son iki günü ise oldukça kalabalık geçti. Uzun süre izdihamın yaşandığı dev mekana, yoğun kalabalık nedeniyle bir çok vatandaş giremedi. Tanıtım günleri boyunca Feshane'ye gelenlerin sayısının 1 milyonu geçtiği öğrenildi. Rekor katılımın büyük çoğunluğunu ise, gurbette yaşayan Sinoplular oluşturdu. Memleket hasretiyle yanıp tutuşan gurbetçiler, bir kaç günde olsun memleket özlemlerini gidermiş oldu. 

Valilik, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sanayici ve iş adamları ve bürokratların Sinop için tek yürek olduğu organizasyonda, katılımcılara dağıtılan ve tanıtım günlerine özel basılan Vitrinhaber Gazetesi büyük ilgi gördü.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak