Sinop'ta İl Genel Meclisi tarafından önceki gün akşam düzenlenen Ramazan etkinliklerine, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Genel Meclis Başkanı Uğur Giresun'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan eğlencede şıralar dağıtıldı. Çocuklar sahne önünde yer kapabilmek için kıyasıya yarıştı. Sinop Valisi Ahmet Cengiz ve İl Genel Meclis Başkanı Uğur Giresun Ramazan etkinlikleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Ardından Telvin Sanat Tiyatrosu'nun hazırlamış olduğu program başladı. Ailesiyle birlikte eğlence programını izleyen Eski Orman Bölge Müdür yardımcısı Ahmet Emin Ayan oturduğu koltukta birden fenalaştı. Uzun süre koltukta yığılı olarak kalan Ayan'a yakınları ilk müdahalede yetersiz kalınca Acil 112'ye haber verildi. Bu arada devam eden eğlence sırasında daha da kötüleşen Ayan'ın durumunu gören Vali Ahmet Cengiz oturduğu koltuktan hemen ayağa kalkarak sahnede çalınan müziğin durdurulması için el işaretiyle talimat verdi.

Daha sonra Eğlencenin yapıldığı hükümet konağı önüne gelen Acil 112 ekipleri kalp krizi geçiren Ayan'a oturduğu koltukta müdahale ettiler.Nefes almakta zorlanan ve durumu dahada kötüleşen Ayan,Acil 112 ambulansıyla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahade altına alındı. Ayan'ın durumunun iyi olduğu bildirildi. 

 
Editör: Vitrin Haber