Sinop Kültür ve Turizm Derneğinin Mart 2017'de Fener Rum Patrikhanesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında heyet tarafından Sinop'a davet edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos'un 16-17 Ekim tarihleri arasında Sinop'a geleceği öğrenildi. 

İstanbul Rum Patrikliğinin 27 Ağustos 2018 tarihli ve Patrik Vekili Rahip Andreas Sofianopoulos imzalı Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya'ya gönderilen mektupta, Patrik Bartholomeos'un 16-17 Ekim tarihleri arasında Sinop'a geleceği belirtildi. Mektupta şu ifadelere yer verildi: "Sayın Cemalettin Kaya, Patrik Hazretlerini ziyaretinizde dile getirdiğiniz, kendilerini Sinop'ta misafir etme arzusuna cevaben, Patrik Hazretlerinin bu dileğinizi yerine getirmek üzere 16-17 Ekim 2018 tarihlerinde Sinop'u ziyaret edeceklerini bilginize sunarız. Bu vesileyle ilginize teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim"

Bu arada 2017 Mart ayında partikhaneye yapılan ziyarete: Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Onur, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Balatlar Kilisesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülgün Köroğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bazı iş adamları katılmıştı. 


 
Editör: Vitrin Haber