Sinop Kadın Platformu üyeleri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki Özgecan Arslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması olayını sokağa dökülerek protesto etti. Platform üyeleri açtıkları pankartlar ve sloganlarla yürüyerek korkunç cinayeti lanetledi.

Protesto eylemi kapmasında Sinop Valiliği önünde toplanan  çok sayıda Sinoplu kadın, Batur ve Sakarya Caddesi ardından Atatürk Caddesini takip ederek sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.  Ellerinde 'Kadın katliamı var, Meclis önlem alsın', 'Her yerde kadın cinayeti meclis olağanüstü toplansın', 'Katliam boyutuna varan kadın cinayetlerine isyandayız', 'Özgecan'ı ve katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız' yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, daha sonra basın açıklaması yaptı. 

Platform üyeleri adına konuşan Kadın Platformu Sözcüsü, Eğitim Sen Şube Eğitim Sekreteri Sevda Erdem “Kadın cinayetlerinin hızla artmasına neden olan erkek – yargı iş birliğine karşı hesap sormak için buradayız” dedi.

Erdem sözlerine şöyle devam etti; "En son Mersin’in Tarsus İlçesinde kayıp olarak aranan Özgecan Aslan’ın tecavüz edilip öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulundu. Kadın cinayetlerinin hızla artmasına neden olan erkek-yargı-devlet işbirliğine karşı hesap sormak için buradayız. Katliam boyutuna varan kadın cinayetlerine isyandayız! Kadına yönelik erkek şiddeti her geçen gün daha fazla artarken kadın cinayetleri de katliam boyutuna varıyor. Birçok durumda şiddet yuvasına dönüşen ailelerde kadınlar en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülürken erkek şiddeti sokaklara, iş yerlerine, toplu taşıma araçlarına ve tüm kamusal alanlara yayılıyor. Devletin hiçbir etkin önlem almadığı, çözüme yönelik irade ortaya koymadığı bu ülkede kadınlar her gün şiddet, taciz, tecavüz, cinayet tehdidi altında yaşamak zorunda bırakılıyor. Ne evlerde ne de sokaklarda güvenliğimiz var! Soruyoruz: Yapılan tüm yasal düzenlemelerin kâğıt üzerinde kaldığı, taciz, tecavüz ve kadın cinayeti davalarında mahkemelerin erkeklik indirimi vermek için yarıştığı, toplumun tüm bunları neredeyse normalleştirdiği, basının haberleri failin “gerekçeleriyle” sunduğu bir ülkede erkek şiddetinden, kadın katliamından kim sorumlu?"

Özgecan’ı ve katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Sevda Erdem, faillerin korundukça daha fazla kadının şiddet görmesine, öldürülmesine neden olunduğunu belirterek açıklamasını şöyle sonlandırdı; "14 Şubat adı altında, aşk-sevgi söylemlerinizin ardında sizler kadına yönelik tacizi, tecavüzü, şiddeti görünmez kılarken, Özgecan gibi birçok kadın katledilirken, bizler yakınımızda olan tanıdığımız erkeklerin öldüren sevginizi istemiyor, öldüren sevgiye de sokaklarda, toplu taşımada, kamusal alanda erkeklerin şiddet ve öldürme tehdidine karşı da isyan ediyoruz. Sevginiz de nefretiniz de kadınları öldürüyor!"
Editör: Vitrin Haber