Sinop il Özel İdaresi'nin 2012 çalışma sezonu düzenlenen törenle açıldı.

İl Özel İdaresi araç parkurunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban, Yol-İş Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ile özel idare birim müdürleri ve çalışanları katıldı.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun ve Yol-İş Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün'ün konuşmaları ardından Vali Dr. Ahmet Cengiz, törene katılanlara hitap etti. 2011'in Türkiye'sine yakışır hizmetlerin vatandaşa en kısa zamanda aktarılmasını isteyen Vali Cengiz, "Aslında özel idare teşkilatı 7 gün 24 saat hizmette.

"Sinop'ta tarihin en fazla asfaltı yapıldı"
Ama yeni bir başlangıç yapmak, yeni bir beyaz sayfa açmak için sezonun başlangıcını bir merasimle, bir dua ve törenle açmanın yararlı olduğuna inandığımız için hem geçen yıl, hem de bu yıl bu programı yapmayı uygun bulduk. Geçen yıl güzel bir heyecan ve işbirliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde iyi bir performans gösterdik. Özel İdare geçen yıl itibariyle tarihinin en fazla asfaltını yaptı. Geçen yıl bu konuda 200 kilometreyi aştık. Fevkalade bir başarıydı. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden büyük bir performans sergilediler. Tabi bizim maalesef deliğimiz büyük, yamamız küçük. 5 bin kilometre köy yolumuz var. Hala asfalt oranımız yüzde 20'lerde. Ankara'nın da 5 bin kilometre asfaltı var. Ama onların bütçesi ile bizim bütçemiz arasında dağlar kadar fark var. Geçen sene Ankara bin kilometre asfalt yapmış, bu yıl 700 kilometre asfalt yapmış. Tabi aynı oranları yakalamamız bu hızla epey zaman alacak. Bir formül bulup bu miktarı, verimi, kaynakları arttırmamız lazım. Her şey kaynağa, kaynağın verimli kullanılmasına dayanıyor. Yatırımlara ayırdığımız payı arttırmamız gerekiyor. Aksi halde uzun yıllar aynı problemlerle boğuşmak zorunda kalacağız. Şu anda özel idarenin yol görevi ön plana çıkıyor. Çünkü problemin en büyüğü yollarımızda" dedi.
 
"Bundan sonra performans ölçü olacak"
İl Özel İdaresi personelinden daha fazla gayret isteyen Vali Cengiz; "İşçilerimiz candan ve yürekten çalışmazlarsa, bizim bu işin üstesinden gelebilmemiz mümkün değil. Değerli arkadaşlar özel idarenin önümüzdeki yıllardaki orta vadeli iş stratejisini, çalışma programını tespit ederken kadrolu işçilerimizin performansları mutlaka ve mutlaka göz önünde bulundurulacaktır. Bir tarafta kadrolu işçilerimiz çalışırken, öbür tarafta sözleşmeli işçilerimizin ürettikleri işler yan yana konulacak ve özel idare bir yol haritası çizecek. Kadrolu arkadaşlarla mı gitmemiz gerekiyor ? yoksa bunun hizmet alımı yada müteahhitler yoluyla mı yapılması daha uygun? Artık durum bundan 30-40 yıl öncesi gibi değil. Yani hiç bir şeş kara düzen gitmiyor. Başarılar, performanslar ölçülüyor. Masaya yatırılıyor. hangi tarz, hangi çalışma şekli verimli ise daireler onu tercih ediyorlar. Özelleştirilen kurumlar bulunun bir göstergesi. Dolayısıyla biz sizlerden memnun olmak istiyoruz. Performansınızı en üst seviyeye çıkartırsanız, gelecek adına, çoluğunuz çocuğunuz adına, kurumunuz adına, sendikanız adına iyi bir referansınız olacak. Aksi halde arzu ettiğimiz verimi yakalayamazsak, sistemin sorgulaması gerekecek. Sadece kendinizi değil, gelecekte yerinize çalışacak olan arkadaşlarınızı da düşünmek durumundasınız" diye konuştu.

Tören İl Müftü Yardımcısı Süleyman Çoban'ın yaptığı dua ve kurban kesimi ile son buldu.
Editör: Vitrin Haber