Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı ile ilgili bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak üzere geldiği Sinop'ta çeşitli açıklamalarda bulundu.  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy Kredileri Sertifika Dağıtımı töreni için Sinop'a geldi. 

Beraberinde ki AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve bakanlık bürokratlarıyla birlikte helikopterle Sinop Havalimanı'na inen Bakan Eroğlu'nu burada Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile Sinop protokolü karşıladı.  
 
SİNOP'A 99 MİLYON TL'LİK YATIRIM 
İlk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, ilk olarak burada kendisini bekleyen protokol üyeleri ile selamlaştı, ardından Valilik şeref defterini imzaladı. Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın makamına geçen Eroğlu, basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Sinop'ta 12 tesin temel atma ve açılışını yapacaklarını belirten Eroğlu; Buraya gelirken Sinop'a 12 tesisin açılışını ve temel atma töreni gerçekleştirmek için geldik. Bunlar 99 milyon TL. Bundan sonra da gerisi gelecektir. Saraydüzü Barajı'nın sulamasının temelini atacağız ve önümüzdeki yıl bitireceğiz. Gerze İçmesuyu isale hattı, Zimari Barajı'nın ve Boyabat Ilıksu Barajı'nın temelini atacağız. Yani 2 baraj 1 içmesuyu ve 1'de sulama tesisin temelini atacağız. Bunun yanında 6 tane dere ıslahı var. Ayrıca açılışını yapacağımız tesis var. Gerze Mahmuttırı ve Yaykıl köylerinin dere ıslahları, merkezde takın ve kıyı korumaları ile ilgili çalışmaları bitirdik. Bunların açılışlarını yapıyoruz"  dedi. 

5 BİN FİDAN DAĞITIYORUZ 
Sinop'ta ormancılık noktasında önemli faaliyetleri de yürüttüklerini dile getiren Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Birde 5 bin fidanımızı vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Biner tane, fıstık çamı, kuşburnu, kestane, ıhlamur ve ceviz olmak üzere 5 bin fidanımızı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Ayrıca Sinop ilimizde ceviz üretimini geliştirmeye yönelik ceviz ormanı kuruyoruz. Kura çekeceğiz, 3 yıl masrafı bize ait, geliri 49 yıl vatandaşlarımıza ait olmak üzere bu şekilde cevizcilik alanlarını vereceğiz. Fenni arıcılık, güneş enerjisi, süt sığırcılığı, besi koyunculuğu ve su tankeri olmak üzere 10 aileye destek veriyoruz. Bizim hükumetimiz bu dönem 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurmak üzere hedef planı hazırladı. Durağan ilçesinde Yalnızkavak köyüne 200 dekar alana ceviz dikeceğiz, her bir vatandaşa 8 dekar devlet alanı vereceğiz. Her 8 dekara 106 tane ceviz fidanı olacak. İnşallah buraya bir ceviz ormanı kuruyoruz" dedi.  

HEYBEMİZ DOLU GELDİK
Buraya gelirken heybemiz dolu geldik. 29 müjde ile geldik bunlar 140 milyon TL’dir. DSİ’nin 19 müjdesinde; baraj sulaması, baraj içme suyu maksatlı tesisi, içme suyu ishalatı ve 15 dere ıslahı yapılacaktır. Türkeli ve çevresine içme suyu vereceğiz, Gerze içme suyu ishalatını yapacağız, Ayancık’ta dere ıslahı yapacağız. Bu sene 11 köyde ormanlar kuracağız. Sinop iline toplu koruma bina onarımı yapacağız. Orman teşkilatımız köylünün istediği 10 tane köprüyü yapacak. Batı Karadeniz gelişim projesi Sinop da dahil olmak üzere 2019 yılı sonuna kadar 1200 tesisi tamamlayacağız. Sinop’ ta 8 tane baraj ve gölet yapacağız, 6 tane içme suyu talebi gerçekleştireceğiz, 33 tane dere ıslahını gerçekleştireceğiz, ağaçlandırma çalışmaları yapacağız, 6 adet koruma alanı yapacağız, 21 tane otomatik meteorolojik özel istasyonu kuracağız. Arıtma tesisleri hazırlayacağız. Ilık su barajının temelini atacağız. Şu ana kadar 20 dere ıslahı yaptık,20 meskun mahali taşkınlardan koruduk. Bal ormanları kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik ziyareti ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Eroğlu'nu parti girişinde İl Başkanı Ali Çöpcü ile partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Parti toplantı salonunda teşkilat mensuplarıyla buluşan Eroğlu, yürütülen çalışmalar hakkında partilileri bilgilendirdi.    Bakan Eroğlu daha sonra İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi İle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredileri Sertifika Dağıtımı Merasimine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açılışlar ardından yine İskele Meydanında yaklaşık 3 bin Sinoplu ile birlikte iftarını açtı.

 
Editör: Vitrin Haber