Balıkçılığın en önemli gelir kaynağı olduğu sahil kenti Sinop'ta, balıkçıların dışında diğer vatandaşlar da aileleriyle iskeleleri doldurarak balık tutmanın kefini yaşıyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) iller bazında yaptığı "Yaşam Memnuniyeti" anketinde yüzde 77 ile Türkiye'de en mutlu kişilerin yaşadığı il  olarak gösterilen Sinop'ta, vatandaşlar bebek arabası bisikletleri ve yiyeceklerini yanlarına alarak sehilde zaman geçiriyor. Gece saatlerin de yoğunluğun gözlendiği sahil kısmında özellikle iş çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Sinoplu Erhan Yılmaz, AA muhabirine, hemen her gün iskeleye balık tutmak için geldiğini anlattı.

Balık tutarken yorgunluğunu üzerinden attığını belirten Yılmaz,  bazen gece yarılarına kadar balık tuttuğunu hafta sonların da ise burada sabaha kadar zaman geçirdiğini belirtti.

Meral Canım 3 yıldır amatör olarak balık tuttuğunu dile getirerek, "Bundan keyif alıyorum. Balık tutmak mükemmel bir şey. Adresim iskele oldu. Tuttuğum balıkları eşe, dosta ve komşularıma dağıtıyorum" dedi.

 Bazı vatandaşlar da kahvehaneye gitmektense iskelede balık tutarak zamanı değerlendirdiklerini, balık tutarken büyük keyif aldıklarını dile getirdi.

Öte yandan, Kruvaziyer turizmi kapsamında Sinop'a gelen yolcu gemileri nedeniyle bazı günler iskele vatandaşlara kapalı oluyor.

Geminin ayrılmasının ardından bekleyen vatandaşların ellerindeki olta ve kovalarıyla iskelede yer kapabilmek için koşturmaları da ilginç görüntüler oluşturuyor.  
Editör: Vitrin Haber